2.3.12

La vall de la Llosa

Aquesta vall de la Cerdanya que forma part del Camí dels Bons Homes és una sortida que tinc pendent. Hi he estat diverses vegades a l'estiu i a l'hivern, però sense temps per poder remuntar la vall fins a la capçalera com m'agradaria. M'atrau el paisatge, és una vall llarga i ciclable, teòricament fins a la Portella Blanca d'Andorra (2515m), a la pràctica fins al prat Xiuxirà i partir d'allà sembla que s'ha d'empènyer la bici.


S'accedeix fàcilment des de Prullans i Coborriu venint per l'est o des de Lles i Vilella venint per l'oest.



Accés des de Prullans
Sortim en direcció a Coborriu de la Llosa i passat aquest poble farem un corba de 360º per entrar i baixar cap a la vall. Just des d'aquest punt, surt una pista de terra que s'endinsa a la vall i que segueix les marques del Camí dels Bons Homes, el GR-107.

Accés des de Lles
Al sortir del poble en direcció al refugi de Cap de Rec, trobem un primer desviament a la dreta que ens porta a Vilella i a Prullans (el podem agafar fins a Vilella si ens volem aproximar en cotxe). Un km més amunt trobem una pista de terra a ma dreta que ens portarà a Vilella i que és l'opció que recomanaria en cas d'aproximar-nos en BTT.
Un cop a Vilella, darrera de l'església neix una pista de terra que ens endinsa a la vall de la Llosa (GR-11).

Aquestes dues pistes d'accés a la vall, que la recorren per 2 vessants diferents, s'acaben unint al mas de Can Jan de la Llosa. Abans però, us recomano una aturada al Molí del Salt per veure la cascada i els tolls d'aigua que si formen (vegeu vídeo gravat a l'hivern). Més amunt podreu veure les restes del Castell de la Llosa i la seva capella.

Més informació:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com molt bé dius, aquesta és una vall única i un indret que s'ha de visitar!
L'únic que vull comentar és que és ciclable fins al prat xiuxirà. A partir d'aquest punt hi ha trosos amb moltes pedres i que no son ciclables en cap dels dos sentits.
Si mai aneu per aquella zona si voleu podeu contactar amb mi, tinc traks i em conec molt bé el lloc! ;)
a twitter sóc @gagis86
fins aviat!

Bici-Vici ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari.