12.3.12

Analitzant l'Anell Verd de Sant Boi

Ara que ja he fet aquesta ruta un cop senyalitzada i adaptada és hora de fer-ne balanç. L'anell entra dins de la categoria de camins anomenats camins verds, és a dir, com si fos una via verda, però els pendents i el traçat el converteixen en una ruta de BTT. Per fer-lo peu, és llarguet, però està molt bé, però per fer-lo en bici hi ha diversos trams que s'haurien de millorar, aquestes són les meves observacions:
  1. Hi ha passos de vianants, però falten passos per a bicicletes ben senyalitzats que a més donin més visibilitat als encreuaments amb les carreteres. En concret, això passa a prop de l'estació de FGC de la Colònia als encreuament amb la BV-2002 i també al pas de vianants de l'antiga carretera (vegeu foto). També recordo un pas de vianants al sortir de la Colònia Güell a l'anar cap a Can Ros.
  2. El camí és massa estret quan passa per l'antiga carretera (que es veu a la foto). Caldria deixar el camí pels vianants i fer passar les bicis per l'asfalt ja que aquesta carretera és només d'ús agrícola. Caldria doncs posar la senyalització horitzontal i vertical adequades.
  3. La rampa que puja a l'estació de FGC de la Colònia Güell (també en aquesta foto) té un pendent important i potser valdria la pena encimentar-la, sobretot tenim en compte que ens trobem en una part de l'anell que encara no és forestal i que pot ser utilitzat per ciclistes que fan altres rutes més senzilles i familiars.
  4. Hi ha diversos punts que la senyalització de continuïtat crea dubtes. Per exemple, venint del riu quan cal anar a l'esquerra per anar a trobar la carretera i la via del tren o a l'aparcament de Santa Bàrbara de Llor.
  5. La rampa que baixa fins a la passarel·la de l'Estret de Roques (pel vessant contrari a Sant Ramon) també és un dels punts que potser convindria pavimentar, ja que és un tram estret on la gent s'hi creua a peu i en bici.
  6. Caldria senyalitzar una ruta entre Sant Ramon i l'Estret de Roques que fos mínimament ciclable i si cal posar els cartell de perill o informatius que sigui necessari (per informar de les alternatives), però la gent un cop arribat en aquest punt no sap per on tirar.

He actualitzat la ressenya i el mapa.

1 comentari:

CICLISMO NINJA II ha dit...

Totalmente de acuerdo, la ruta no es idílica, hay q estar muy fuerte, yo la rampa de los ferrocarriles ni la intenté, a pié, y la bajada de sant Ramón, aquello en bici es demencial!!! Como bien dices, igual para la gente menos preparada igual andando es mucho mas interesante pero bueno, la zona es muy agreste, hay mucha subida, es un lugar ideal para la gente q quiera entrenar, se puede alternar el anillo con otras pistas. Los de Sant Boi ya dicen q están un poco... (es broma) envidia sana q hay un anillo muy trabajado y de muy alto nivel, pro lo menos en este municipio existe otra sensibilidad por el deporte, está claro, felicicdaes, eso y el circuito!!! Muchos otros municipios con muchos mas habitantes no han hecho ni la cuarta parte!!! FELICIDADES!!!