20.3.12

El Bicibox augmenta de 12 a 24h el temps màxim d'estacionament

El Bicibox no arrenca i sembla que com a solució s'ha decidit augmentar el temps màxim d'estacionament sense penalització. Això dóna resposta a molta gent que vol aparcar la bici al costat de casa i que fins ara no podia.

D'entrada és una bona solució perquè pot donar una empenta al servei, però a la vegada cal tenir clar que la capacitat del Bicibox és molt limitada i que sinó hi ha rotació de bicicletes els usuaris no trobaran aparcament i abandonaran el servei. Per això, a la llarga crec que el temps màxim d'estacionament s'haurà de tornar a reduir. També hem de recordar que un cop traiem la bici de l'aparcament, el podem aparcar en qualsevol altre aparcament o en el mateix al cap de 10 minuts. Podria ser que als caps de setmana els aparcaments quedessin saturats per la gent que utilitza la bici per anar a treballar.

Una altra millora important que es va prometre i que no s'ha aplicat seria la reserva de plaça. Això permetria assegurar-te que pots agafar la bici per anar a algun lloc amb garanties de seguretat en l'aparcament. Crec que aquesta mesura atrauria usuaris.

I hi ha alguns altres problemes:
  • Els aparcaments de Bicibox estan mal ubicats
  • Una xarxa amb més aparcaments atrauria més usuaris i tindria més capacitat, però amb el context actual això és difícil
  • Les xarxes d'aparcaments convencionals s'haurien de difondre juntament amb la informació del Bicibox i haurien d'almenys cobrir tots els punts d'interès que el Bicibox no cobreix.
  • Els municipis de la xarxa Bicibox continuen sense estar ben enllaçats entre ells.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No funcionen, per que estan mal situades.