7.1.08

El Camí del Mar de Viladecans

L'altre dia vaig tenir l'oportunitat de recórrer el nou Camí del Mar de Viladecans. Es tracta d'un nou camí (carretera i camí verd) de 2'5 Km que transcorre per damunt dels antics camins de Can Simó i Filipines i que permeten connectar Viladecans amb l'Espai Natural del Delta del Llobregat.

El Camí s'agafa sortint del centre de Viladecans en direcció a l'estació. Creuarem la via del tren i la C-32 i arribarem a la rotonda de la C-234 (antic camí de Barcelona a València o la carretera dels desballestadors de cotxes) i la creuarem per arribar a l'inici del camí del Mar (2 Km des de la C-245 i el centre de Viladecans).

El camí transcorre per un entorn agrícola amb mates de canyís, tamarius i canals d'aigua que ens recorden que estem en ple delta. La zona destinada als cotxes fa 7'5 metres d'amplada i té moltes bandes sonores per fer respectar el límit de velocitat de 50 Km/h. La zona de vianants i bicicletes queda segregada per una filera de vegetació i està pavimentada en color vermell. El punt més negatiu és l'amplada del tot insuficient d'aquesta secció del camí. Els 2'4 metres d'amplada són del tot insuficients per a la circulació bidireccional de bicicletes i vianants. Segons les recomanacions de la Generalitat un camí verd hauria de tenir un amplada mínima de 3 metres.


Així doncs, el Camí del Mar neix d'entrada amb un parell de punts febles, la seva amplada insuficient i la falta de continuïtat fins al centre de Viladecans (vegeu fotografies amb vorals estrets que en alguns trams desapareixen). Però també ens obre la porta a arribar fins la C-31 (l'autovia de Castelldefels) i travessar-la amb seguretat per accedir a l'Espai Natural del Remolar-Filipines o anar a les platges de Viladecans.

Un cop a l'autovia fent poc més d'un Km en direcció a Castelldefels ja podem arribar fàcilment a la zona més oriental de Gavà Mar i fins i tot amb menys distància podem explorar diversos camins agrícoles. Si en canvi anem cap a l'Espai Natural del Remolar podrem també continuar pel traçat de l'antiga autovia durant un parell de quilòmetres i després girar cap al nord per enllaçar amb la C-234 o continuar per la zona agrícola cap a Sant Boi o fins i tot cap el Prat.

Més informació:



Mostra un mapa més gran

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tambien se puede llegar al camino por el parke del Vilamarina, tirando por la riera y reincorporandote directamente al paseo.
Esta muy bien señalizado y bien asfaltado, para los que como yo no nos hace gracia ir por carreteras.