12.3.09

La Ruta del Tren Petit: entre Palamós i Palafrugell

A principis d'aquest any s'ha inaugurat una nova Via Verda entre Palamós i Palafrugell al Baix Empordà.

Es tracta d'un tram de 6 km amb diversos ramals que també la connecten amb Vall-Llòbregat, les platges de Castell i de la Fosca i també amb Mont-Ras.

Una de les primeres queixes dels usuaris és la falta de continuïtat tant a Palafrugell com a Palamós on la via queda tallada als afores. També hi havia una proposta de ruta alternativa aprofitant camins existents que no sé si s'ha tingut en compte.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

per mi es una maravella.( ya era hora)no se si es que estic enamorat de tot lo que es de girona o que es. pro,gafa la bici y paseja per aquets entorns es como visita un troset de cel. Una cosa que trobu a falta es (papeleras, y bancs )gracias a tot aquell que lo ha fet posible

Anònim ha dit...

be... torno a ser chuss pro aquesta bagada es per dona una petita opinio sobre el tema. seria mol maco que el carril bici acabesi dintre del pople am un parquin de bici y ja depas poder na de compras, esmorçar o dinar. espero que nialli mes enamorats del tema com yo.

Salvem el Crit ha dit...

No entenc perque l'han anomenada ruta del Tren Petit si en cap moment hi passa, l'haurien d'haver anomenat ruta de l'Aubi. Per altra banda, com s'està veient, sap molt de greu veure com els nostres polítics es gasten els nostres diners en projectes que de cap manera són prioritaris. Gastar-se 2 milions d'euros públics mentre cada vegada més ciutadans s'estan quedant sense feina (recentment la Hutchinson de Palamós) i estan passant autèntic apurs econòmics, trovo que és una bestiesa i una gran falta de respecta i solidaritat. Ja se que avui dia a la majoria de ciutadans només es preocupen per a ells mateixos, la seva economia i el seu plaer, com en aquest cas. Però si fossim una mica més oberts de ment i de tant en tant pensessim o dediquessim una estona als demés, potser aniriem creant un mon i un futur millor. Jo, com a veï, soc usuari puntual d'aquesta via, però reconec, i per això vaig lluitar, que no era cap prioritat, que existien alternatives més barates i respectuoses, com aprofitar alguns camins i senders existents i regular molt millor el trànsit. També podien haver evitat caure novament en la temptació i evitar els favoritismes, com el que han fet amb el milionari propietari de la finca de Can Regàs, l'únic punt on li han tret la via del mig de la finca i l'han desviada fent-la passar pel costat del camí ral, tal i com reclamavem nosaltres. És evident que es gasten molts alters milions en altres tonteries, però no per això calia permetre aquest caprici. En fi, espero que mentre gaudiu de la Via Verda tingueu temps per pensar amb la gran quantitat de families que han caigut o estan caient en la miseria i a les quals se'ls podia haver ajudat molt amb aquests diners.

chuss ha dit...

DE ILUCION TAMBIEN SE VIVE ¿se imaginan que al final del carril bici de palamos palafrugell. hicieran unas plazas las cuales tubieran? servicios de parquin,taller de bicis,local de autoreparacion,columpios,toboganes, restaurant o chiringito,tiendas,paradas de bus, oficina de informacion, botiquin. y de tanto en tento organizar maratons. gincamas,etc.<¿como se podria consegir? .........

Quim Vidal ha dit...

L'autèntic esperit d'aquestes vies i aixì ho pregona el consorci de les vies verdes era que aquestes vies passéssin per antics traçats dels trens o per vies ja existents. Doncs en aquesta ocasió NO va ser aixì, i es va malmetre una plana fèrtil com aquesta amb total impunitat i sense consultar els propietaris i agricultors afectats. Que no tenim dret a defensar la nostra terra????Per que feu un frau de llei i ens apliqueu el procediment d'expropiació d'URGÈNCIA com si fos una necessitat nacional?????? Per una via destinada a l'esbarjo heu d'aplicar el procediment d'expropiació d'urgència, i gastar-vos 2 milions d'euros amb tota la que està caient.Sapigueu que va ser un caprici personal d'un polìtic molt conegut a les comarques de Girona) . Sabeu què és això???: Panem et cirquenses. Heu d'entretenir a la gent per què us continui votant. Potser a la gent de ciutat us fa gràcia aquest carril bici, però de ben segur que a mi, que m'estimo cada pam de terra, no me'n fa gens.

Anònim ha dit...

Alguns us queixeu molt del carril bici però no us queixeu gens de les carreteres, les urbanitzacions, els camps de golf i els puticlubs.

Que potser preferiu cotxes que contaminen, fan soroll i maten gent abans que bicicletes? Que potser us molesta més un carril bici que les autovies i les carreteres?

Anònim ha dit...

Jo vinc a dirsfrutar d aquesta via des de BCN i faig gasto economic al voltant i això donar feina i riquesa. La visió de futur es fer aquestes obres per tenir turisme de qualitat i no nomes d alcohol.