22.12.09

La Bicicleta 2.0

Diversos mitjans s'han fet ressò aquests dies d'una bici dissenyada pel MIT i que ha estat batejada com "The Copenhagen Wheel". A part d'alguns enginys electrònics la bicicleta té la peculiaritat de que en frenar carrega bateries elèctriques que es poden usar posteriorment per assistir el pedaleig per exemple en les pujades. No és res de nou, però sí aplicat a una bicicleta.

En l'apartat de gadgets la bici té connexió Bluetooth i diversos sensors que juntament amb un suport per a un iPhone permet monitoritzar la velocitat, la direcció i la distància recorreguda, així mateix, també permet recopilar dades sobre contaminació i trobar amics que utilitzin el mateix sistema i estiguin a prop. Crear mapes de contaminació en temps real sembla força interessant, però em sembla entendre que d'entrada només mesura temperatura i algunes substàncies.

Una altra novetat és que té un sistema anti-robatori que bloqueja la bici i que envia un SMS informant al propietari, suposo que ho fa per Bluetooth dins d'un radi limitat al voltant de la bici, no em queda clar.
Un parell de vídeos:


2 comentaris:

Descender ha dit...

Seria una estupidesa que fes servir Bluetooth, perquè el seu curt radi d'actuació no és gens útil. Suposo que deu fer servir GPRS o GSM.

Bici-Vici ha dit...

Llavors la bicicleta porta un mòbil incorporat? Ho dic també pel sistema antirobatori que en teoria t'envia un missatge. El Bluetooth tindria un radi teòric de 100 metres...