9.2.12

Excés de regulació

A Florida fins ara (vegeu) per conduir una bici s'havia de tenir sempre com a mínim una mà damunt del manillar. A primera vista sembla lògic, però calia regular-ho? Qui conduirà sense mans o amb una sola ma enmig d'un trànsit caòtic? Però en canvi, quin problema hi ha en conduir sense mans per una zona sense gaire trànsit? Multaran a un conductor que aixequi un moment les mans del volant?

Aquest és només un exemple que he descobert avui d'excés de regulació, però en conec uns quants més a casa nostra i tots posen traves a la bicicleta per voler sobreprotegir els ciclistes. A qui en van un quants:
  • El menors de 12 anys acompanyats d'un adult o per la calçada: algunes ordenances impedeixen que els menors de 12 anys vagin en bici sols o que utilitzin la calçada. Això en molts casos impedeix que vagin en bici a l'escola.
  • Les cadiretes: depenen de les ordenances se'n poden portar una o més d'una, en alguns casos no es té en compte que hi ha bicis preparades per portar més d'una persona...
  • Deixar anar el manillar: per les nostres contrades també tenim aquesta regulació, ho he vist avui! Al peu de la lletra he vist que pots treure les dues mans per senyalitzar, però que no podries treure les mans en un semàfor!
  • Carregar la bici amb objectes que dificultin la seva utilització o redueixin la visió: això és altament subjectiu i segons la persona, el trajecte i la bici pot canviar. No cal que ens diguin que anem en compte!
  • Els remolcs: la legislació és especialment estúpida en aquest cas. Hi ha llocs on només es poden portar de dia o hi ha limitacions de pes absurdes o no permeten portar-hi persones.
  • Bicicleta amb remolc només pels conductors majors d'edat? perquè no pot portar un remolc un menor d'edat?
  • Transportar un major de 7 anys? Amb la llei a la ma portar un adult així o així està prohibit, però realment és tant perillós?