21.7.14

Els beneficis de canviar les ciutats i fer carrils bici són entre 10 i 25 vegades superiors al cost que suposa

Un nou estudi fet a Nova Zelanda apunta de nou i reafirma que invertir en mitjans de transport actius com anar a peu o en bicicleta té un retorn de la inversió molt superior al capital invertit. Com dic, no és res de nou, de fet, a diversos països (i l'últim ha estat França), es remunera als treballadors que van a treballar en bici pel gran estalvi sanitari que suposa.

En aquest cas, l'estudi fa simulacions de 5 possibles escenaris de la ciutat d'Auckland en els propers 40 anys i té en compte l'accidentalitat, l'activitat física, el cost del combustible, la contaminació atmosfèrica i les conseqüències de les emissions de CO2.

Algunes de les conclusions de l'estudi són que:
  • Construir carrils bici segregats en els principals carrers de la ciutat podrien fer augmentar els ciclistes un 20% el 2040 i a la vegada reduir la sinistralitat un 50%.
  • Els carrils bici desconnectats o mal fets, només farien augmentar el ciclistes un 5%.
  • El major benefici es produeix en un escenari en que de forma ràpida es construeixen carrils bici per casi tota la ciutat i es redueix l'espai i la velocitat del cotxe. En aquest cas, l'increment ciclista és més ràpid i arriba al 40%
Vist a AlJazeera America 11/7/2014