26.3.15

La Via Verda de les Terres de l'Ebre: Tortosa - Amposta - Sant Carles de la Ràpita

Ja fa anys que es parla d'enllaçar les vies verdes de la Val de Zafán (Aragó), de la Terra Alta i del Baix Ebre amb la desembocadura de l'Ebre i també amb Sant Carles de la Ràpita.

S'ha avançat molt en el desenvolupament de vies ciclistes al Delta de l'Ebre, però fallava la connexió entre Tortosa i Amposta. Ara amb aquest projecte, s'aborda la connexió amb Amposta seguint antics trams ferroviaris i s'aborda també la connexió entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita, en total 24 nous km. 

Justament, Sant Carles de la Ràpita havia de ser el final de la línia de tren de la val de Zafán, però no hi va arribar mai. De fet, la nova via verda recorrerà algun tram de plataforma ferroviària que s'havia arranjat, però que mai va tenir rails.


Imprescindible per la promoció econòmica de les Terres de l'Ebre

Tal i com ha passat en les vies verdes Gironines que han acabat culminant en xarxes cicloturístiques comarcals entrellaçades i finalment amb l'anella transfronterera Pirinexus, a les Terres de l'Ebre aquestes connexions poden suposar multiplicar l'atractiu turístic i cicloturístic, una gran ajuda a l'economia local, vies de comunicació pels veïns d'aquestes poblacions, desestacionalització del turisme, etc.

Més connexions

Jo ja m'avanço al futur i proposo l'adequació de l'antic canal Xerta-Sénia per connectar la via verda amb el riu Sénia i fins i tots amb les comarques de Castelló fins al mar. De Sant Carles de la Ràpita també es podria connectar fins Alcanar i continuar més enllà del riu Sénia. Segurament també caldria una connexió Amposta - Ulldecona, etc.

Sense dates

El projecte està en fase de redacció avançada. No hi ha cap previsió d'execució. Haurem d'esperar un cop més.

Més informació:

1 comentari:

Anònim ha dit...

Doncs nosaltres vàrem explorar la posibilitat de enllaçar la Via Val de Zafan amb la Via Ojos Negros de Terol . . . resulta que hi ha trams i pont i tunels d'un altre via que no es va arribar a fer. Serien quasi cuatre-cents Km envoltant El Delta, Els Ports i el Maestrat fins a Sagunt . . .
BICIBAIX