19.5.06

Control d'alcoholèmia a una ciclista

Des de novembre de 2003 la normativa referent a les taxes d'alcoholèmia també afecta als ciclistes, tot i així, poques reglamentacions més s'han adaptat a la realitat ciclista. La Guàrdia Urbana de Barcelona va multar una ciclista que va donar positiu en un control d'alcoholèmia. Tot i el possible excés de zel dels agents fins aquí tot sembla normal. La ciclista volia deixar la seva bicicleta lligada i marxar caminant, però els agents van dir que se l'havia d'emportar la grua per assegurar-se que no l'agafaria.
Per recuperar la bicicleta la ciclista va haver de pagar la mateixa taxa que una moto un cop va poder demostrar-ne la propietat amb la clau del cadenat. La multa va ser també del mateix import que la d'un conductor de cotxe i a més a més va implicar la retirada del carnet de conduir, tot i que la ciclista no en tenia...

Si les multes van en relació al risc associat i no és el mateix un excés de velocitat per sobre de 200 km/h que a 130 km/h, cal adaptar també les normes a la realitat de la bicicleta.

Font: Si bebes, no conduzcas ni en dos ruedas - ELPAIS.es