16.10.08

Projecte Velo-city a Toronto

El projecte velo-city consisteix en una xarxa de carrils bici dins de tubs cilíndrics elevats que donen protecció de les inclemències metereològiques i la contaminació i sobretot creen una xarxa ciclista molt ràpida.
És una mica futurista i deu ser molt car. No crec que en un futur immediat ningú ho implementi, però sí que sembla interessant per a trams puntuals de xarxes ciclistes.

2 comentaris:

Ernest ha dit...

El més de juliol vaig estar a Toronto i Montreal. A les dues ciutats, la gent va molt amb bici (a l'estiu).
A Montreal tenien editat un tríptic amb consells per conduir amb neu i gel a l'hivern, amb unes rutes aconsellades.
Em va sorpendre a Toronto que la gent fes servir tan la bicicleta. Els carrers estan molt mal asfaltats, trencats (suposo per la gran diferencia climàtica que tenen), i sobretot amb molt rails de tramvia molt perillosos. La gent va amb una predisposició molt més esportiva que a BCN per exemple, els hi encanta anar amb comptaquilòmetres, gps, mòbil, retrovisor, retrovisor al casc, guants, etc. van molt ràpid. Una mica a la moda de NY, rotllo "m'agrada circular al límit" entre cotxes.
La moda de "fixie" (em sembla que es diu així) era molt evident. Molts nois i noies anaven amb bicicletes amb plat i pinxo fixa, amb una maneta de fre o sense. Ho vaig trobar molt perillós, i ho vaig comentar en una botiga de bicis. Allí em van dir que eren molt millor bicicletes, més lleugeres, amb menys problemes mecànics, no se... un perill penso.
Tant a Toronto com a Montreal tenen un "Cycling Map" absolutament increïble, amb consells, dibuixos, fotos, amb botigues de bicis (69 a Totonto), i fins i tot amb el lavabos públics marcats.
A Toronto tenen un servei d’autobús on pots posar les bicis a la part del davant, a l’exterior, curiós..
En una setmana no vaig veure ni una Brompton, tant sols a alguna botiga. No estan tant exteses las plegables com a BCN ciutat.

Espectacular.
Aquesta noticia és un projecte real o una proposta?
Felicitats pel bloc.

Anònim ha dit...

Pel que he entès és un projecte.
M'ha agradat el que expliques sobre Toronto i Montreal, ho posaré en un nou apunt, gràcies!