4.10.08

Peníscola - Alcossebre travessant la Serra d'Irta

Itinerari interessant resseguint la costa i travessant el Parc Natural de la Serra d'Irta.

Distància aproximada: 18 Km

Altres consideracions: desnivell poc important, tot i que es van acumulant pujades i baixades. La torre Badum a 96 metres damunt del nivell del mar és el punt més alt de l'itinerari. La majoria de l'itinerari transcórre per pista de terra amb trams una mica pedregosos, tot i que la majoria de desnivell pronunciats estan encimentats.

Descripció: Sortirem del centre històric de Peníscola pels carrers propers a la costa i travessarem algunes urbanitzacions fins que desapareix l'asfalt i comença una forta pujada per pista de terra. La pujada es suavitza i planegem més fins arribar a la torre Badum. Aquí farem parada obligatòria per veure per últim cop Peníscola (vegeu foto) , visitar aquesta torre de guaita del segle XVI i per veure una excel·lent panoràmica del vessant litoral de la Serra d'Irta (vegeu foto).

Continuarem la nostra ruta cap Alcossebre descendint per prosseguir arran de mar. Deixarem enrera unes primeres platges i en arribar a la cala Argilaga ens endinsarem cap a l'interior i no tornarem a acostar-nos a la costa fins ja ben a prop d'Alcossebre a l'alçada d'una far d'estil modern. L'entrada a Alcossebre la farem per la zona de les fonts on hi ha una platja molt turística on de la sorra brolla aigua dolça.

Algunes idees més:
  • A la Serra d'Irta trobarem nombroses pistes que es poden permetre realitzar itineraris circulars.
  • Mireu la ressenya resseguint la línia de la costa per si voleu enllaçar-ho amb algun altra tram de litoral.