28.10.08

Aparcant la plegable al carrer

Aparqueu la vostra bici plegable al carrer? Em sembla que aquesta serà la propera pregunta que us faré a l'enquesta que vaig posant al bloc. He vist algunes bicicletes plegables lligades per Barcelona i rodalies, però normalment són models de gamma baixa que a més a més es veuen bastant vells. A rodalies de Barcelona, on suposo que els robatoris de bicicletes són inferiors, he vist algunes bicicletes plegables de gamma alta aparcades i mal lligades (vegeu foto on també podeu comparar una Brompton senzilleta amb una Mora Bike).

També m'he fixat que fora de Barcelona en general s'aparquen en certs punts bicicletes més cares i es lliguen pitjor. Al meu entendre això és molt perillós i ens podem trobar amb un disgust, sobretot si l'ús de la bici prolifera els robatoris també ho faran sinó mireu el que ha passat últimament a Saragossa.

Alguns consells bàsics per lligar la bici:
  • Utilitzeu aparcaments en forma d'U invertida i assegureu-vos que estan ben subjectats al terra.
  • Useu una tanca per a cada roda que la lligui amb el quadre i l'aparcament. La tanca més segura (però no infal·lible) és la que té forma d'U.
  • Lligueu també el seient!


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo m'emporto la Brompton allà on vaig, ni tan sols tinc cadena per lligar-la. Com que cap gairebé a tot arreu, fins i tot la guardo dins la taquilla del gimnàs...
Una vegada vaig veure una Brompton lligada a un aparcament de bicis de la Diagonal em va semblar sorprenent. Amb els diners que val, com es pot deixar allà, on "volen" bicis diàriament? Suposo que hi ha gent per a tot, però a la meva feina, la gent que hi anem amb Brompton (que jo sàpiga, en som 3), no la deixem ni tan sols a l'aparcament de l'edifici, ens la pugem i la guardem sota la taula!

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Jo sempre que puc la porto amb mi. Fins i tot a la feina la deixo al costat de la meva taula.

Alguna vegada la he deixada al carrer plegada, ben lligada i sense el seient. Però patint per si algú s'encapritxa d'ella