26.3.10

Només Barcelona aposta per la bicicleta

Veient l'estat de la bicicleta a l'àrea metropolitana el panorama és desolador. Només Barcelona sembla que tingui unes infraestructures mínimament decents, la resta de municipis sembla que facin els carrils bici perquè tothom ho fa, per aquell sector de vots... És una llàstima que el bicing metropolità no tiri endavant, era l'element ideal per potenciar la bici: el seu ús, la inversió...
L'altre dia passant per la cruïlla d'Urgell amb la Gran Via no vaig poder resistir fer una foto de l'encreuament de carrils bici on ni que sigui amb pintura la bici té el seu espai. És estrany trobar encreuaments de carrils bici d'aquest estil fora de Barcelona, ja que massa sovint ens trobem carrils bici desconnectats, s'abusa dels carrils bici a la vorera i especialment dels bidireccionals, s'obliden els passos i els semàfors per a bicicleta, etc.

De totes maneres, Barcelona no es va posar les piles fins a l'arribada del Bicing quan ja va ser evident que calien infraestructures ciclistes mínimament decents. I ara que sembla que no tindrem bicing metropolità a que haurem d'esperar a la resta de municipis per tenir infraestructures decents?