28.6.10

Bicicarrers al Prat de Llobregat

Aquests dies m'han dit que al mitjans de comunicació parlaven dels Bicicarrers del Prat. Podeu trobar informació a Ajuntament del Prat - Bicicarrers ho llegir-ho a continuació i veure l'enllaç al plànol. En principi, em sembla molt bé el concepte i com sempre depèn de quines mesures de pacificació del trànsit es prenguin. El que em sorprèn és que el nucli del poble no tingui a més a més alguns carrils bici que creïn una mica de xarxa exclusiva. El que em temo és que sigui una política de brotxa i pot de pintura:

Els bicicarrers són vies urbanes de moderada o baixa intensitat de trànsit, cosa que les fa ideals per circular amb bicicleta de manera còmoda i tranquil·la. Aquests bicicarrers estan identificats amb una bicicleta pintada al terra, per advertir als conductors i conductores de vehicles de motor que estan circulant per un carrer on la circulació de bicicletes és habitual.

Aquest senyal també anuncia a les persones que van en bici que aquests són els millors carrers que poden fer servir per desplaçar-se per la ciutat.

Cal recordar que les bicicletes tenen el dret de rodar per qualsevol carrer de la ciutat, però els bicicarrers permeten una circulació més tranquil·la.

Al Prat, les bicicletes no poden circular per les voreres, tret d'algunes excepcions que també estaran senyalitzades.

La xarxa de bicicarrers del Prat abasta 31 quilòmetres. També existeixen 93 aparcaments per a bicis, que sumen un total de 467 places.

Plànol de bicicarrers (PDF, 1280KB)