19.7.10

Bici plegable sixteen al Carrefour

Fullejant les ofertes del Carrefour d'aquesta setmana vaig veure una bici plegable per 99 Euros que a més té certa similitud en el plegat amb les Brompton. És clar que de 99 a 820 Euros que val una Brompton hi ha un munt de diferències. Altres vegades ja he avisat de la qualitat de certs productes barats, a continuació faig una llista de les característiques d'aquesta bici i algunes comparacions amb les Brompton:
  • El plegat és similar a les Brompton, però en aquest cas la roda de darrere només gira 90º enlloc dels 180 de les Brompton i això es tradueix en que plegada ocupa més altura (i veig que també més llargada).
  • El temps de plegat és superior perquè el manillar té 2 tanques i la roda de darrere una altra (a la Brompton no hi són).
  • Un cop plegada si la volem agafar no sé si es desplegarà i veig que la cadena no queda amagada i per tant hi ha possibilitat d'embrutar-se.
  • El canvi extern de gamma baixa no és comparable amb un canvi intern que per si sol és força car, però que no necessita manteniment i que té una relació de canvi molt àmplia. Per tant, en velocitat i en pujades aquesta bici és probable que no doni la talla.
  • Les tanques ràpides de la Brompton són això, ràpides, i també precises, les d'aquest tipus tenen tendència a desajustar-se fàcilment.
  • Els pneumàtics no són d'alta pressió com en les Brompton i no porten la banda reflectora.
  • No veig ni timbre ni catadiòptrics davant i darrere i són obligatoris.

2 comentaris:

Sebastià ha dit...

Per a ser dues bicis comparables, no ho has deixat de fer ;-)
Estava buscant algú que l'haja comprada i comente alguna cosa.
Jo tinc una de plegada similar de El Corte Inglés i estic molt content amb d'ella, tanbé tinc una de Carrefour que no es aquesta, sinó una més "classicona" de 139 EUR i el que més m'agraa d'ella es lo tranquil que estic quan la cadena al carrer,laBrompton m'agrada molt, no he conduït mai cap, però el que em frena a banda dels diners es que no seria tant lliure amb ela, ja que patiria d'amarrar-la en qualsevol puesto amb el perill de robatori.
Enhorabona pel blog.

Anònim ha dit...

Por 79 € que me costó no esperaba mucho de ella. ¿Por que la compre? Tengo otra, una Neuzer, que es la que utilizo para ir a trabajar, la metemos en un cuarto por lo que no hay peligro que te la roben. Pero también voy a clases por las tardes y en el centro tienes el riesgo de que te la roben. En definitiva: quería una bici barata, que me entrase en el trastero y que si me la robasen no supusiese mucho trauma.
Características de la carrefour:
1)el cuadro realmente no es de aluminio, sólo el puente ya que las tijas del manillar/sillín, la horquilla, parte trasera... son de acero por lo que pesa bastante.
2) El cambio es bastante impreciso y las relaciones son cortas, unido a las ruedas de 16" te puedes matar a dar pedaladas si vives en una zona de cuestas o haces distancias largas.
3) Nunca la he plegado, el dependiente me aconsejo que no lo hiciera ya que se holgaban los engranajes.

En definitiva si la vas usar a diario y la quieres plegar olvidaté, aunque creo que todo el mundo es consciente que por 79 € no se puede esperar mucho. Pese a todo yo estoy contenta con ella, para los 5 km que hago (ida y vuelta) cumple perfectamente su función, es bastante robusta y cabe en cualquier lado y lo más importante: todavía no me la han robado :-)