14.11.13

Volta per la vall de Pi fins al refugi de Gònec

Excursió circular molt recomanable per la vall de Pi fins al refugi de Gònec amb bones vistes. A peu o també en bici allargant-la una mica!

Accés: Travessem Bellver de Cerdanya per trobar la carretera de Pi. En arribar a la rotonda de l'entrada del poble, ens dirigirem cap al centre (direcció sud). Travessarem Pi i quan el carrer principal gira cap a l'oest, trobarem a mà esquerra una pista de terra que s'endinsa en direcció sud cap a la vall de Pi. La remuntarem fins al punt de sortida.

Distància, desnivell i dificultat : 9km 450mD+, el camí de tornada i sobretot el sender de baixada poden ser més perillosos amb neu.

Descripció:

Sortim de l'Àrea Recreativa de l'Agre i remuntem la vall per la pista forestal sense deixar-la en cap moment (només en una corba veiem una drecera clara que podem usar per escurçar el camí). Canviarem de vessant de la muntanya per un pont que travessa el fons de la vall i pujarem en ziga-zaga per passar per sota la roca foradada i el Corral de la Por. Més al fons de la vall deixarem el sender que va fins a la roca foradada i continuarem cap a l'oest fins a trobar els prats de la font del Pradell (vegeu foto de la cabana de pedra seca). Continuem ascendint per la pista fins a trobar el refugi de Gònec on finalitza la pista.

Després de l'aturada obligatòria a la font, situada davant mateix del refugi, continuarem la nostra ruta per un sender que surt del costat del refugi en direcció nord-est per dins del bosc. És un camí agraït que tendeix a descendir a poc a poc i que entre els arbres ens deixa contemplar bones vistes del Cadí i de la Roca Foradada. Anirem seguint el camí sense perdre massa altura fins que vegem l'àrea de l'Agre casi a sota nostre. És llavors que trobarem a mà dreta un sender que descendirà amb força cap al fons de la vall fins a sortir en una pista.

En bici:

En bici us proposo fer el mateix itinerari, però allargant-lo sortint de Pi i a la tornada continuar el sender fins a Cortariu enlloc de baixar a l'àrea de l'Agre.

Mapa:


Mostra Vall de Pi - Gònec en un mapa més gran

Més informació:
  • Situeu-vos damunt de les fotos per veure'n més informació.
  • A l'hivern és probable que trobeu neu a bona part del camí i per tant cal conèixer les tècniques adequades per desenvolupar-s'hi, especialment en el camí de tornada que pot tenir algun tram més exposat i en el sender de baixada que descendeix molt de cop.

Vegeu també: