22.11.13

Passejades i excursions per la Cerdanya (2)

Una nova selecció de passejades i excursions a peu per la Cerdanya per a fer en família amb nens, etc.

En aquest cas, totes les distàncies són d'anada i tornada.

Itinerari senzill i senyalitzat des del poble d'Estana fins al pla de l'Àliga on  trobarem fins a 4 miradors panoràmics.


Passejada agradable des del poble de Músser fins al Roc de l'Àliga on trobareu un espectacular búnquer amb molt bones vistes de la Cerdanya.

Parc del Búnquers de Martinet
A la carretera de Martinet a Montellà agafarem el desviament d'Estana i trobarem el Parc dels Búnquers amb el seu centre d'interpretació. La visita al centre i la visita guiada al parc és molt interessant. S'acaba recorren entre 1,5 i 2 km.

De Cap de Rec al coll de Salamí i fent camí cap als Estanys de la Muga (6 km planers)

Davant (i sota) del refugi de Cap de Rec (Lles) hi ha una pista tancada al trànsit que planeja entre boscos fins al coll de Salamí (1km). Podem continuar per aquesta pista travessant torrents i boscos fins al seu final (3 km).

No té pèrdua, la nostra pista planeja tota l'estona. Només trobarem un desviament a l'esquerre per anar a la Cabana de Caçadors (una excursió alternativa) i també trobarem 2 desviaments a la dreta per anar a Viliella: un al coll de Salamí i un altre casi al final de la pista. Vegeu el mapa.


Passejar per la vall de Pi en qualsevol època és interessant. No cal arribar al refugi si ho volem fer més curt.


La roca Foradada a la vall de Pi

Una variant de l'excursió anterior és pujar a la roca Foradada. És un itinerari més curt , que pot ser circular i també interessant.

Vegeu també: