28.11.13

Passejades i excursions pel Pallars

Recull passejades i excursions curtes a peu per fer en família i amb nens petits per diverses zones del Pallars i en especial, la vall d'Àneu.

Les distàncies aproximades que s'indiquen són d'anada, si no es diu el contrari. A l'hivern, en el alguns casos caldrà usar raquetes o esquís!

Els búnquers de la Guingueta i la Mollera d'Escalarre
Des de la Guingueta d'Àneu podem creuar el pantà de la Torrassa per un pont i remuntar la Mollera per una pista que la voreja i que ens pot portar fins a Escalarre. Pel camí podem visitar fins a 3 punts amb búnquers o trinxeres i pujar a una torre d'aguait per observar la fauna. Vegeu mapa. Són 1,6 km fins a l'últim búnquer, 2,8 fins a Escalarre o 3,8 fins a Esterri. També és molt adequat per fer en bicicleta!

Del refugi del Pla de la Font fins al coll de Folgueruix 1km +120m

Des de l'aparcament del refugi del Pla de la Font ens acostem al refugi i gaudim de bones vistes de la vall de Son i l'Alt Pirineu. Amb uns 15 minuts de pujada es podem apropar fins al coll de Folgueruix i veure també Espot i els Encantats.

Volta circular sense dificultats per les Planes de Son agafant el camí d'accés al refugi del Pla de la Font i tornant pel vessant contrari de la vall.

Circuit amb un paisatge espectacular i amb una combinació equilibrada de rierols, boscos, prats amb flora abundant a l'estiu i . L'itinerari forma parts dels itineraris senyalitzats del Parc Natural de l'Alt Pirineu i s'anomena "Sant Bartomeu de Baiasca".

D'Escaló a la Sant Pere del Burgal
A part d'admirar la vila-closa d'Escaló, visitar el seu centre d'interpretació i pujar fins a la torre (400m D+70m), val la pena creuar la carretera i el riu i agafar el sender que riu avall i després muntanya amunt ens acosta fins a Sant Pere de Burgal (1km +65m). No us descuideu de visitar els eremitoris de sota el monestir! Vegeu mapa.