29.7.10

Una línia de bus de Lleida permet portar bicis

Una de les línies de bus de Lleida permet portar bicicletes dins l'autobús (crec que des de setembre de 2009). Es tracta d'una línia que va a una zona de polígons (la línia LP) i és una prova pilot que es podria estendre a altres línies de la ciutat, s'havia parlat de l'L4 (Mariola-parc científic).

No he trobat el reglament d'ús, però em sembla recordar que es restringeix el número de bicicletes i no sé si també en cas que el bus vagi ple. En tot cas, crec que és l'única línia de bus urbà de Catalunya que permet transportar bicis a l'interior. En altres ciutats, es pot portar bicis plegables (que no es consideren bicis, sinó equipatge) i a Madrid hi havia un parell de línies que portaven porta-bicicletes a darrera, ja que a davant (que és on es posen a tot el món) està prohibit.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Es una iniciativa muy interesante. Supongo que habrá agún tipo de limitación en cuanto a horarios o situaciones en los que nos e puede usar y un paso adelante que seria bueno que sirviese como ejemplo.
Espero que algún día veamos los rack portabicis que hay en los urbanos de otros países.

Bici-Vici ha dit...

Es poden pujar un màxim de dues bicicletes a tots els bussos que tinguin el logo. A data d'avui només són les línies L-14 Agrònoms i L-P Polígons.