29.4.11

Carril bici a Segur de Calafell

Els carrils bici als passejos marítims sempre són problemàtics. A l'Escala va passar una cosa similar i van acabar canviant el carril bici de banda. Crec que és la millor opció per treure els ciclistes de l'espai dels vianants (els ciclistes també volen veure el mar!) i a la vegada oferir un traçat segur. També falta com a mínim una segregació amb peces de cautxú per evitar que els cotxes envaeixin amb tanta facilitat el carril bici. Les queixes dels botiguers també són un clàssic ja que la gent que va en bici no menja ni beu ni compra...

El reportatge mostra la ignorància de molts ciclistes i conductors o senzillament la llei del més fort: el ciclista no les té totes al travessar la cruïlla i els cotxes ho aprofiten per passar. Si no hi ha senyalitzacions que indiquin el contrari els que giren per damunt del carril bici són els que han de cedir el pas!


3 comentaris:

Unknown ha dit...

jo crec com tu i com la gent del reportatge que el més idoni hagués estat posar el carril bici a l'altre costat per diversos motius: menys creuaments amb els cotxes i més aprop del mar i de la zona de passeig.

El que no entenc és que sent una Zona 30, no caldria un carril bici bidireccional...


De totes maneres si el volien bidireccional només posant-lo a l'altre costat ja ho tenien solucionat.

Unknown ha dit...

http://www.diaridetarragona.com/costa/055070/gobierno/calafell/dispuesto/rectificar/carril/bici/y/nada

L'ajuntament rectifica

Anònim ha dit...

Ya estoy harto de ir por el paseo de Segur y, que una gran mayoría de ciclistas, vayan a todo trapo y esquivando a niños. Ya no puedo mas. Quiero pasear tranquilamente con mis hijos sin tener que llevarlos atados...que vergüenza en un paseo como este que no haya ni policia vigilando. Y la culpa no es del Ayuntamiento, quede claro, es de los inconscientes que van en bici y punto. Un poco mas de respeto por los viandantes, por favor.