25.4.11

Esplugues, parc de Torrents

A Esplugues de Llobregat hi ha el parc dels Torrents construït en un barranc que separa els barris de Can Clota i Can Vidalet del barri de la Plana. Una passarel·la connecta aquestes dues zones de la ciutat, però m'he fixat que els pas de bicicletes està prohibit tant al parc com en la passarel·la. Potser sí que l'amplada de la passarel·la no facilita gaire les coses, però tant com per prohibir-ho em sembla exagerat, sobretot tenint en compte que l'alternativa és una volta d'1 km amb desnivell.

D'altra banda, al cantó est de la passarel·la, al carrer Anselm Clavé, trobem una vorera (vegeu foto) amb un carril bici? En tot cas, no hi ha cap senyalització que indiqui que això sigui un carril bici, però sembla que tothom ho entén així. Cal fer notar que hi ha trams on no hi ha gaire espai pels vianants i que aquest han d'anar evitant obstacles. Un exemple clar que les voreres-bici són en general una mala solució, especialment si són bidireccionals.

4 comentaris:

Carles ha dit...

A la foto del pont dóna la sensació que les baranes són molt baixes, el que fa que sigui perillós l'accés amb bici, patins o monopatí. Suposo que deu ser aquesta la explicació. Realment no convida gaire a passar-hi si no és caminant...

D'altra banda això que sembla un carril bici, si no està explícitament indicat, no ho hauria de ser, ja que confon molt.

Unknown ha dit...

La segons foto sí que és un carril bici (o així ho consideren) i forma part de la Ronda Verda de Barcelona!

Respecte la primera foto.. no comments...

Josep S ha dit...

hòstia, jo visc al costat d'aquest pont i sempre que hi he de passar passo pedalant. moltes vegades s'hi posen agents cívics, sobretot a les hores de sortida d'escola; aleshores, si no hi ha més remei, passo caminant, tot i que fa temps que m'estimo més baixar per la carretera de cornellà fins al puig coca.

el problema de la vorera que poses és que hi han uns esglaons que fan que si vas amb amb bici hagis d'entrar molt per dalt o donar un petit tomb per baix, i hi ha una mica de pendent.

d'altra banda, jo no m'havia fixat que això fos un carril bici, jo sempre vaig per la carretera.

salut

Bici-Vici ha dit...

Les baranes semblen baixes, però és la prespectiva, són normals. Suposo que el problema és el poc espai que hi ha.

Tal i com diu el Jordi, el carril bici sembla que forma part de la Ronda Verda, però potser perquè està desconnectat encara de la resta de trams no l'han senyalitzat. En tot cas, veiem una altra vegada que els carrils vorera-bici són un desastre especialment si són bidireccionals.

En sentit descendent es pot conviure perfectament amb els cotxes perquè fa baixada i hi ha passos elevats, llavors s'hagués pogut fer un carril de pujada més segregat i deixant més espai als vianants.