12.4.11

La velocitat variable no baixa amb la contaminació

La contaminació no baixa i l'anticicló d'aquests dies empitjora la situació (El Periódico 8/4/2011), però no sembla que el límit de velocitat de les zones de velocitat variable baixi, així ho confirma la notícia d'el Periódico que diu que la Conselleria de Territori i Sostenibilitat no ha notificat res a la Conselleria d'Interior. I segons llegeixo a Sostenible 8/4/2011, la Directora General de Qualitat Ambiental, Assumpta Ferran, diu que al matí hi ha puntes quan hi ha anticiclons, però a la que avança el dia les brises baixen els nivells.

Si mireu els índex de contaminació d'estacions com la de l'Eixample, veureu que els últims dies hi han hagut índexs de contaminació alarmants i que es mantenen durant quasi tot els dia, també a les estacions de mesura dels voltants de Barcelona.

La política del govern de la Generalitat en aquest sentit és nefasta i està afectant la nostra salut. Mentrestant van perdent el temps amb reunions de comissions rectores i grups d'experts (Sostenible 11/4/2011). I no és que em semblin malament aquestes reunions, però els experts ja s'han pronunciat mil vegades: la recepta ràpida i més efectiva per baixar la contaminació és baixar la velocitat, a partir d'aquí el següent pas és restringir molt més l'ús del cotxe.