28.4.11

Pilons al mig de carril bici del camí del Llor a Sant Boi

Aquesta foto és del carril bici del camí del Llor de Sant Boi al costat del complex esportiu Pau Gasol. Després d'una cruïlla ens trobem aquests 4 pals separant els 2 sentits de les bicicletes. Com que el carril bici no és gaire ample aquests 4 pals són un obstacle per alguns tipus de bici (de càrrega, amb remolcs de nens, tricicles, etc.) i un perill pels ciclistes novells o despistats.

Calien 4 pals? Són per evitar l'aparcament de cotxes? Perquè en el següent tram no n'hi ha al mig però sí segregant el carril en substitució de les peces de cautxú i ara són de color vermell?

Segurament part d'aquest pals estan justificats, però em dóna la sensació que necessitem un manual d'infraestructures ciclistes que orienti una mica els tècnics dels Ajuntaments.

4 comentaris:

Mane ha dit...

No se'm acudeix cap explicació lògica... si fos per evitar que els cotxes pujessin a la vorera, els possarien a un costat, no?... potser per evitar avançaments ciclistes, però vaja...

En qualsevol cas, els veig força més perillosos que les peces de cautxú al terra...

Unknown ha dit...

Jo tampoc li veig CAP explicació lògica... és més un perill que res. Jo els retiraria o els posaria entre les peces de cautxú.

Anònim ha dit...

A Barcelona també n'hi ha una cosa d'aquestes, al nou (?) carril bici del carrer de ribes. Un perill important.

La seguretat viària en l'àmbit ciclista se la prenen a conya. Però l'altre dia a Holanda va morir un ciclista en un xoc frontal amb un altre ciclista en un carril bidireccional.

BV ha dit...

A Barcelona també ho he vist al carrer Jordi Girona, però posen un únic
piló blau de plàstic i jo diria que és per evitar que els cotxes
aparquin al carril bici.