21.4.11

Ruta circular per Collserola des d'Esplugues

Ruta en BTT pel sector occidental de la serra de Collserola: Esplugues - Plaça Mireia - Ctra Aigües - Escola Judicial - Vallvidrera - Ctra Molins - Coll de les Torres - Coll d'en Solanes - Can Vila - Vall de Sant Just - Font de la Beca - Àrea de lleure de Ciutat Diagonal - Esplugues

Distància: 26 km
Desnivell acumulat: 640 m aprox.
Inici i fi de la ruta: Ajuntament d'Esplugues
Decripció de la ruta:
Sortim de l'Ajuntament per Laureà Miró en direcció a Sant Just i tombem a la dreta al primer carrer. Pugem pel carrer de l'Església, passem per sota l'autopista i continuem fins a una rotonda on girarem a la dreta per l'av. Jacint Esteve i Fontanet. Després girem a l'esquerra i posteriorment a la dreta. Acabem sortint al carrer que puja a la plaça Mireia i a Sant Pere Màrtir (carrer Pau Vergós). Podem pujar per aquest carrer o esglaonar una mica la pujada per un camí de terra que surt a la dreta i que torna a sortir en aquest carrer més amunt.
En arribar a la rotonda de la plaça Mireia agafem la carretera de les Aigües i la seguim durant un 8,5 km (hem de passar la passarel·la i el funicular de Vallvidrera). Uns metres abans de travessar el funicular del Tibidabo trobarem un camí a l'esquerra que puja cap a l'Observatori Fabra. Aviat deixarem a la dreta un camí que va als vivers de Can Borni i nosaltres continuarem cap a l'Escola Judicial (però no hi entrarem). Acabarem sortint a la carretera que puja al Tibidabo, però nosaltres l'agafarem en baixada fins a Vallvidrera. En el semàfor anirem recte i en pujada pel carrer del Mont d'Orsa, després el carrer baixarà i sortirem en una placeta on a la dreta trobarem el camí de Santa Creu d'Olorda. Aquest camí ens portarà fins al coll de Can Cuiàs i allà continuarem per la carretera en direcció Molins de Rei. Després de deixar diverses pistes i pujar una mica per la carretera en un corba girarem a l'esquerra i veurem un cartell que ens informarà que estem al coll de les Torres. Aquí agafarem la pista de la dreta del cartell i després continuarem recte deixant una pista a la dreta. Començarem uns descens per un bosc i al final del descens deixarem una altra pista a la dreta. El camí anirà girant a l'esquerra i quan torna a pujar deixarem una pista a la dreta
Continuarem fins al turó alt d'en Solanes on agafarem una pista en pujada a l'esquerra, però podem acostar-nos si volem fins al coll o fins a la penya del Moro. Pujarem pel costat del turó alt d'en Solanes i en pocs metres deixarem a la dreta un trencall i continuarem pujant fins arribar a un nou trencall on agafarem el camí de la dreta. Aviat trobarem a la dreta un nou indicador que ens baixarà fins a l'hípica de la Can Vila i a la vall de Sant Just.
Descendint la vall trobarem a l'esquerra l'indicador de la Font de la Beca i l'agafarem per anar pujant altre cop cap a la zona de plaça Mireia. Poc després de la font deixarem una pista i continuarem cap a la dreta. Trobarem algun trencall però nosaltres continuarem pel camí ample fins arribar a l'àrea de lleure de Ciutat Diagonal (al costat de la plaça Mireia). Si voleu, enlloc de baixar directament per asfalt podeu continuar carenejant per dins de l'àrea de lleure fins a pujar cap a la zona urbanitzada i acabar sortint al carrer Pau Vergós una mica més endavant per desfer el camí de l'anada.

Vegeu també aquestes rutes similars: