15.4.13

Volta en bici: Lles - Vall de la Llosa - Coborriu - Lles

Us proposo aquest circuit que combina pistes asfaltades i pistes de terra, bons paisatges i la possibilitat d'ampliar la ruta ascendint la vall de la Llosa.

Distància i desnivell: 20 km +530 m
Viliella i la vall de la Llosa des de la Collada

Descripció:

Sortim de davant de l'església de Lles per la carretera en direcció al refugi de Cap de Rec. Als 500 metres trobem una pista asfaltada que serà el camí de tornada, nosaltres continuem l'ascens fins a trobar una nova pista a mà dreta sense asfaltar (km 2,4). Continuem aquesta pista fins a una collada i després comencem el descens fins al poble de Viliella.

Salt del Molí
Creuem Viliella i abans de sortir del poble agafem la pista de la Vall de la Llosa tot seguint el sender GR-11. La pista descendirà fins al trencall que baixa al Salt del Molí i després torna ascendir fins a Cal Jan de la Llosa on passarem entre dos edificacions per creuar el riu per un pont i iniciar el descens pel vessant contrari de la vall tot seguint el Camí dels Bons Homes (GR-107).

La nova pista descendeix fins passat la zona del Molí del Salt i després ascendeix una mica per tornar a descendir en desembocar a la carretera molt a prop de Coborriu de la Llosa. Nosaltres girem a la dreta i agafem la carretera en direcció a Lles. La carretera torna a entrar a la vall de la Llosa i descendeix fins al fons de la vall. Després de creuar el riu caldrà remuntar el vessant contrari de la vall fins a una cruïlla on deixarem a la dreta la carretera de Viliella i continuarem cap a l'esquerre cap a Lles sense possibilitats de pèrdua.

Mapa:



Alternatives:
  • Us recomano allargar aquesta ruta ascendint un tros més de la vall de la Llosa tot seguint el Camí dels Bons Homes. És ciclable fins a la zona de prat Xuixirà.
  • Si no coneixeu el salt del Molí és interessant acostar-s'hi. Hi podreu baixar tant pel camí d'anada com el de tornada.
Vegeu també:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

volia preguntar si aquesta ruta es practicable amb un remolque amb un nen? gràcies
alvaro

Bici-Vici ha dit...

Sí que és practicable amb remolc. Als trams asfaltats (1/2 ruta) hi ha en general poc trànsit, però hauràs d'anar en compte. A la resta, hi ha trams de pista que són més bons i d'altres de més dolents. També hi ha alguns trams empedrats a la part oriental de la vall i prop de Cal Jan.

Si decideixes remuntar un tram més de vall, les rampes són fortes, però ho pots provar.

Quan ho hagis fet, pots posar un comentari i explicar com t'ha anat.

Sort!