20.11.06

Desdoblement de la carretera de Cerdanyola a Sant Cugat

Llegeixo a Cerdayola.info 16/11/2006 que s'han presentat les obres de desdoblament de la carretera de Cerdanyola a Sant Cugat (BP1413). La carretera presenta diverses millores ambientals com passos de fauna, integració paisatgística o reducció de la contaminació acústica i lumínica, però el disseny del carril bici és poc encertat. La vorera tindrà 8 metres d'amplada i al seu costat esquerra tindrà un carril bici de 1,80 metres d'amplada, la part dels vianants serà tova i el carri bici serà pavimentat. No cal dir que ja sabem per on aniran el vianants, especialment quan plogui. S'hauria pogut fer un carril segregat per la calçada i una vorera amb una part pavimentada. La foto es prou explicativa, el que es proposa serà un espai d'oci per a vianants, però no es pensa en la mobilitat en bicicleta.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic d'acord en la visió pesimista, però mirant el got mig ple, veig que no hi passarà gaire gent per allà i per tant no hi haurà problemes de mobilitat amb la bicicleta.
Ja ens ho trobarem.

Anònim ha dit...

4 anys més tard i el carril amb gairebé un any de rodatge penso que la valoració és molt bona. Hi ha molta gent a peu i en bicicleta pel carril, però gairebé no es produeixen problemes.
Penso que es pot posar com a exemple que un camí interurbà es pot convertir en una opció de lleure a banda de la seva funció de comunicació segura i ambientalment adequada.