7.11.06

Ruta pel Parc Agrari del Baix Llobregat passant per l'Hospitalet, el Prat, Sant Boi i Cornellà

Ruta circular que transcorre pels municipis de l'Hospitalet, el Prat, Sant Boi i Cornellà i que transcorre pel Parc Agrari del Baix Llobregat, el riu Llobregat i per carrils bici urbans de Cornellà i l'Hospitalet.

Creada l'any 2006 i actualitzada el 2014.

Distància: 15 km

Inici i fi: plaça de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat (Metro L1 Av.Carrilet, FGC o Renfe).

Descripció de l'itinerari:

Sortim de la plaça de l'ajuntament de l'Hospitalet pel carrer Major en direcció a Barcelona i girem a la dreta en trobar-nos la Rambla Marina. Anirem pel carril bici d'aquesta rambla una bona estona (canviant de cantó i travessant 2 rotondes pel mig). Ja dins del barri de Bellvitge, al passar la boca de Metro (L1 Bellvitge),  girarem a la dreta per continuar pel mig del parc de Bellvitge. Girarem progressivament cap a la dreta fins a quedar paral·lels a la Gran Via i encarats cap a l'hotel Hesperia, llavors trobarem l'ermita romànica que dóna nom a aquest barri (Ermita de Santa Maria de Bellvitge s.XIII). Passarem pel costat del Mediamarkt i continuarem cap a l'Hospital que el podem vorejar per darrera (carrer de la Residència i Feixa Llarga) o anant cap a la Gran Via i creuant l'aparcament per sortir per davant de la porta d'urgències tot seguint un carril bici estret pintat en vermell a la calçada.
Sigui quin sigui el camí triat, anirem a parar a la porta oest per a vianants del recinte hospitalari. Creuarem el carrer de la Feixa Llarga per un pas de vianants que ens condueix fins a l'inici d'un camí encimentat que s'endinsa a la zona agrícola de l'Hospitalet. Seguint aquest camí, passarem per sota de diversos ponts (nus del Llobregat) fins arribar (en 800 metres) a la llera del riu Llobregat.


Tal com arribem al riu, el creuarem per un pas estret del pont de l'autovia C-31 (vegeu foto).

Continuarem riu amunt pel camí elevat paral·lel al riu (camí del sorral, terme del Prat), a l'esquerra tindrem un camí asfaltat i a la dreta més enllà del riu i de les carreteres veurem l'Hospital de Bellvitge. En uns 800 metres arribarem al pont de l'autopista C-32, el creuarem per sota i descendirem al camí asfaltat per girar a l'esquerra paral·lels a l'autopista a un nou camí asfaltat (camí de la Ribera).

Entrarem de ple a un terreny agrícola (som dins del Parc Agrari del Baix Llobregat) i ens allunyarem de l'autopista fent diversos girs entre camps, canals i masies. Deixarem un camí asfaltat a l'esquerra i poc després la seu del Parc Agrari a la dreta (masia de Can Comas). Un pèl més endavant, en una corba, deixarem el nostre camí que gira a la dreta (i que creua la masia de cal Monjo per anar cap al riu) per agafar un camí asfaltat que surt recte davant nostre (indicacions de camí agrícola). Després de fer diverses giragonses (estem al camí de Cal Pinques i passarem per aquesta masia) ens encararem cap a Sant Boi i trobarem a la dreta la via del tren d'alta velocitat que passa soterrada. Antigament, seguiem la via del tren fins al riu, però amb els canvis que hi ha en aquesta zona, actualment, us recomano seguir 500 metres més i llavors girar a a la dreta per anar cap al riu paral·lels a la via del tren per creuar-la per sota un cop arribem al riu.
Així doncs, un cop al riu, girarem a la dreta i el descendirem fins a trobar una passarel·la. Aquesta passarel·la (que és un bon punt per observar ocells) ens durà fins al al barri de la Riera de Cornellà.

Entrarem cap a Cornellà i girarem a la dreta pel passeig del Baix Llobregat on agafarem un carril bici. Passarem per l'estadi de l'Espanyol, el centre comercial Splau i continuarem pel carrer Tirso de Molina seguint un carril bici primer en calçada i després per una mitjana estreta. Seguint el carril bici, girarem a l'esquerra al carrer Sant Ferran i a la dreta al passeig dels Ferrocarrils Catalans. Tornarem a girar a l'esquerra al carrer Dolors Almeda i a la dreta a la carretera de l'Hospitalet. Podem entrar dins el parc de can Mercader i continuar per alguns carrils bici o seguir per la calçada fins arribar al carrer Major de l'Hospitalet i a la plaça de l'Ajuntament.

Mapa i track:


Mostra Ruta pel Parc Agrari del Baix Llobregat passant per l'Hospitalet, el Prat, Sant Boi i Cornellà en un mapa més gran

Alternatives:
Aquesta és una ruta senzilla que vol donar a conèixer el riu, el parc Agrari, el Delta del Llobregat i els carrils bici de Cornellà i l'Hospitalet. Hi ha moltes alternatives per allargar (o escurçar) la ruta, especialment continuant riu amunt o riu avall. El parc agrari queda tallat en aquesta zona i per tant si voleu continuar cap a la resta de Delta, haureu de baixar riu avall i travessar el Prat. A l'apartat de rutes en trobareu moltes pel Delta, us recomano especialment aquesta: Ruta pel sector occidental del delta de Llobregat: Castellefels - Gavà - Viladecans - el Prat - Sant Boi

Vídeo:
Del tram no urbà, des del pont de l'autovia C-31 fins a la passarel·la de Cornellà.
Informació complementària:
  • Parc Agrari del Baix Llobregat
  • Ruta similar a la Guia d'itineraris de la Diputació de Barcelona (pàg.112) i últimament també la podem trobar marcada amb cartells informatius:


1 comentari:

Anònim ha dit...

http://www.bikemap.net/route/356544

Mercès