20.11.06

Rosa per les nenes i blau pels nens: bicicletes sexistes al Decathlon

En preguntar-me sobre les talles de les bicicletes per nens petits he aconsellat mirar-ho a la web de Decathlon. Jo mateix ho he mirat i he vist en algunes talles o edats bicicletes per a nens i bicicletes per a nenes. Cal bicicletes diferents per a nens i nenes? Tenen una anatomia tant diferent? En tot cas, cal que les bicicletes siguin de color rosa per a les nenes i blava pels nens?
Vegeu la gama de 16" de 4 a 7 anys. En la gama de 20" de 7 a 11 anys els dissenys també són diferents (colors, parafangs més tipus BTT per les de nens i més tipus ciutat per les de nenes). També a la gama de 24'' a partir de 8 anys trobem una bicicleta específica per noies, el nom ho diu tot: la B'Twin Flower.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

A part d'això a mi em molesta força aquesta mania/tradició que tenim de dir que les bicis de barra baixa son per noies i les bicis de barra alta per nois.

Així gaire bé qualsevol bici de ciutat es consideraria de noia, i no es així, la barra baixa serveix per fer mes fàcil pujar i baixar de la bici i hi ha molta gent a qui li pot ser útil.

Entenc que hi hagi sellons diferents, però la resta son ximpleries.

Anònim ha dit...

Tens tota la raó. De fet, també volia comentar això de les barres de les bicis, quan pugui ho faré.

Anònim ha dit...

Sobre el tema de colors i dissenys... Sempre he estat en contra de diferènciar les joguines per sexes... Les nines per a les nenes, el cotxes per als nens, les cuinetes per a les nenes, les pilotes per als nens...

Però si parlem de disseny i colors, la cosa canvia.

Jo tinc una nena de 3 anys a la que li agrada jugara pilota, fer curses de cotxes i preparar pastissos amb mi (dels de veritat i dels de mentida)...

Us ben asseguro que a mi no m'agrada gaire (per no dir gens) el color rosa, però quan em demana que li compri una pilota, un cotxe, una gorra o qualsevol altra joguina, si la veu en color rosa, lila o similar... ja he begut oli!

Als nens els hi agraden uns dissenys i a les nenes altres. Homes i dones no som iguals ni percebem la realitat de la mateixa manera, així que no podem esperar que les marques no aprofitin aquesta oportunitat de venda.

Bici-Vici ha dit...

El que em preocupa és fins a quin punt aquests gustos relativament diferents són inculcats per l'entorn de l'infant i com la publicitat influeix també en aquesta diferència.

Crec que tot i que hi ha diferències entre nens i nenes i homes i dones, bona part venen inculcades per la societat. Els infants aprenen copiant el que fan els adults i els altres infants.

Conec nens que els agrada el rosa. Tots els nens juguen amb cuinetes i nines i si no ho fan és perquè ja és els hem inculcat prejudicis o rols.

Qui cuina a casa? Qui compra? Porta un jersey rosa el papa? I la mama, té coses roses?

Un debat interessant!