21.7.10

El camí verd del Llobregat es consolida

Ja fa 4 anys que vaig publicar la primera ressenya del camí verd del Llobregat que he anat actualitzant regularment i des de llavors el riu ha canviat força: s'ha anat obrint, connectant i consolidant els camins de la nova desembocadura i els seus espais naturals, s'han obert nous accessos des de Cornellà, Sant Boi i el Prat, les obres de l'AVE han acabat, s'han replantat arbres, s'han recuperat els aiguamolls de Molins, el camí del marge dret ja és practicable un bon tram, etc.

I a mesura que tots aquests camins s'han anat arreglant i connectant, els ciutadans en bicicleta (però també a peu o corrent, sols o amb família...) han anat fent seu aquest espai i hi podem trobar gent a qualsevol època de l'any i a tota hora. M'he quedat sorprès de la quantitat de gent que et trobes al riu qualsevol tarda entre setmana i en cap de setmana alguns d'aquest camins són autèntiques rambles de gent. Queda clar i justificat que hi ha demanda i que cal continuar treballant per tenir camins verds que recuperin les connexions entre els pobles que han quedat malmeses per la construcció d'infraestructures diverses.

A nivell natural el riu també es consolida com un espai natural de primera magnitud i a mesura que les obres han anat finalitzant i amb la millora progressiva de la qualitat de l'aigua moltes espècies han tornat al riu i es fa palesa la necessitat de protegir-lo. Justament, fa uns dies es parlava de la nidificació de la Gavina Corsa al nou espai de la desembocadura (El Punt 22/6/2010) i es tornava a reivindicar la necessitat de donar protecció legal a tot el riu.

1 comentari:

soldenit ha dit...

sóc una usuaria del camí verd del Llobregat. Ja l'he fet, com a mínim 4 cops, anada i tornada de St.Boi fins al Prat. No hi ha, ara que és estiu com arribar a la platja del Prat i acabar-se remullant. UN PLAER TOT PLEGAT!