7.2.11

L'anticló és el culpable?

Con el 'dragón' puesto, superando un ataque de bronquitis
La filla d'una amiga va estar la setmana passada amb bronquitis. També l'àvia d'una companya de feina. Dimarts passat us comentava que els nivells de contaminació estaven molt alts i avui ja és notícia perquè la contaminació ha frustrat i frustrarà la velocitat variable, el culpable segons els mitjans és l'anticicló, quan en realitat són principalment els motors a combustió dels cotxes.

Us he anat difonent diversos articles d'especialistes com Ramon Folch. Avui és el periodista ambiental José Luís Gallego el que ens recorda que la contaminació mata molta més gent que els accidents de cotxe i que som una de les ciutats més contaminades d'Europa (Sostenible 5/2/2011).

El límit dels 80 km/h no ha estat suficient i augmentar la velocitat no ajuda. Calen un seguit de noves mesures com desincentivar la compra de vehicles dièsel, continuar limitant el cotxe a les ciutats, invertir en transport públic, construir carrils VAO a les entrades de Barcelona per donar competitivitat al transport públic (vegeu), construir carrils bici inter-municipals, transformar carreteres com la C-245 o la N-II al Maresme, etc.