30.4.12

Casc-airbag invisible per a ciclistes urbans

Una empresa sueca ha inventat el que han anomenat "el casc invisible" que a la pràctica és una espècie de bufanda o mocador de coll que en cas d'accident s'infla i es converteix en un casc.

El funcionament es basa en un coixí inflable d'un nylon resistent que va embolcallat per una funda intercanviable que camufla l'invent. Hi ha diversos sensors que decideixen si el moviment del ciclista és normal o forma part d'un accident. En aquest segon cas, hi ha un dispositiu que amb heli infla el coixí de seguretat en una dècima de segon, el manté inflat durant diversos segons i finalment el desinfla lentament.

El sistema funciona amb una petita bateria que podem recarregar amb un cable micro USB.

El fabricant diu haver estudiant nombrosos accidents per dissenyar un algoritme que permet distingir un accident, però tot i així, aquest casc enregistra les dades dels sensors quan es pateix un accident i el fabricant recompensa amb un descompte en la compra del següent casc als clients que li facilitin aquestes dades.

El preu de venda al públic és d'uns 450€ i les fundes addicionals es venen a 55€ la unitat.

1 comentari:

Alberto ha dit...

Doncs per a pagar 450 euros preferisc un casc dels de tota la vida. Potser no serà tan bonic, però almenys és 100% segur que funciona i no ens hem de fiar de cap algorisme estrany que decidisca què és un accident i què és un moviment normal.