13.4.12

L'Eurovegas al delta canviaria les nostres vides

El plànol és prou clar. Pels que visquin al Baix Llobregat o el Barcelonès el projecte de construir l'Eurovegas al Delta del Llobregat no els hi pot ser indiferent. Pot afectar de ple els termes municipals de Viladecans, Sant Boi, el Prat i Gavà, però tots els municipis del voltant se'n veuran afectats.

Vas en bici, corres o camines pel camí del riu Llobregat? Pel camí del mar de Viladecans? Per dins del parc agrari? Molts d'aquest camins quedaran afectats, però molts dels paratges i tot el paisatge del nostre entorn canviarà.


Espais naturals i protegits com les basses de can Dimoni o Reguerons desapareixeran.

La Mobilitat en aquest escenari serà un caos. No es parla de construir cap tren o metro, tot serà a motor, per unes vies ja col·lapsades i en una zona amb una contaminació atmosfèrica elevada.

No faré valoracions en altres àmbits, almenys avui, però igual que en la mobilitat, ens haurem de preguntar d'on sortirà l'aigua o l'energia per aquesta ciutat o on aniran a parar les escombraries d'Eurovegas.

Aquesta foto inclou casi tot el territori on es vol implantar l'Eurovegas. Al cantó esquerra faltaria un tros fins al riu Llobregat. El complex convertiria en un continuu urbà sobretot els municipis de Sant Boi, el Prat, Cornellà i l'Hospitalet:
El delta del Llobregat des de Sant Ramon
El mapa està extret d'aquest article i es basa en les informacions d'El Periódico. Podeu trobar més informació a http://aturemeurovegas.wordpress.com/

1 comentari:

carlessol@gmail.com ha dit...

No volem aquesta merd...