17.7.13

Canvia la normativa de transport de bicicletes a RENFE

La setmana passada es va donar a conèixer un canvi de normativa (amb rectificacions incloses) pel transport de bicicletes a RENFE. L'últim canvi era de 2009 hi havia deixat les bicis fora dels trens d'alta velocitat. El nou canvi és una millora, però no deixa de ser un pedaç per adaptar el transport de bicicletes a trens no pensats per transportar bicicletes.

Rodalies RENFE

No hi ha canvis. A Espanya, les Cercanías no tenen limitacions horàries, només les que l'ocupació del tren. En canvi, a les rodalies de Barcelona (que depenen de la Generalitat) l'horari és de dilluns a divendres de 10 a 15h i dissabtes i diumenges tot el dia. Les plegables es poden portar plegades a qualsevol hora i hi ha certa permissivitat a criteri del personal de Renfe fora de l'horari establert.
 
RENFE Bicis plegables o desmuntades i envalades 

Les bicis plegables plegades poden viatjar sempre, però si el tren és AVE, AVANT o Llarga Distància han d'anar enfundades. Si és una bici convencional haurà d'anar desmuntada (manillar girat i pedals trets) i en una caixa que no superi els 120 x 90 x 40 cm (llargada-altura-amplada). I si és un tren amb compartiments, màxim 2 bicis i cal treure un billet gratuït.

RENFE bicis sense desmuntar en Mitja Distància

En trajectes de més de 100 km caldrà pagar 3€ per bici i cal que la bici no molesti. Si és un tren amb reserva de plaça el número de bicis estarà limitat. Entenc doncs, que caldrà treure un billet per la bici.