12.7.13

Maratons a les vies verdes catalanes el 2014

S'estrena una nova marató a la via verda de la Terra Alta i el Baix Ebre

El febrer de 2014 arriba la segona edició de la Marató de les Vies Verdes gironines amb 4 distàncies i al maig es fa la primera marató de les vies verdes de la Terra Alta i el Baix Ebre.

Això són bones notícies perquè es consolida i s'estén això de córrer per les vies verdes i perquè els beneficis pel territori són molt bons i crec que a les Terres de l'Ebres els hi anirà bé seguir el camí de les vies verdes gironines. No em vull repetir i per tant us enllaço una reflexió sobre La desestacionalització del turisme amb la via verda de Girona.

Així doncs, la novetat del 2014 serà la incorporació de la via verda de la Terra Alta i el Baix Ebre que oferirà la possibilitat de fer la marató entre Horta de Sant Joan i Tortosa o la mitja marató entre Benifallet i Tortosa. En ambdós casos, l'arribada serà a Tortosa pel nou pont del ferrocarril (recuperat fa poc).

Pel que ja hagin fet la Marató de les Vies Verdes Gironines (terra compactada, una mica de desnivell positiu i bastant de negatiu) que no s'esperin el mateix. M'explico. La Via Verda d'Horta de Sant Joan a Tortosa és casi tota asfaltada, el desnivell acumulat és més gran i tot descendent (un 400m) i es travessen 38 túnels (uns 8km de túnel) i 5 viaductes. Ah, i pràcticament no travessa zones urbanitzades!


Així doncs estem parlant de curses segurament molt diferents que a més es cel·lebren en dates on les temperatures són molt diferents, a Girona el 16 de febrer i a Horta de Sant Joan el 18 de maig.

Més dades sobre les Maratons de les Vies Verdes

Ben aviat trobareu tota aquesta informació al nou web http://maratoviesverdes.cat o al web de l'organitzador, o a través de les xarxes socials (@maratoVV), però ja us faig un resum d'algunes coses que ja es saben:
  • Inscripcions a partir de l'1 de setembre amb preus escalats cada 100 inscripcions. 2014 places. Canvis fins al 22 de desembre.
  • Autocars gratuïts pels desplaçaments entre el punt de sortida i el d'arribada.
  • Recollida de dorsals en diversos punts de Catalunya (p.e. Barcelona)