20.5.15

Fent repàs abans de les eleccions locals

Diumenge hem de votar i un dels criteris que us proposo per triar el vostre vot és la política de mobilitat, i en concret, si han afavorit l'ús de la bici o per si per contra no han fet pràcticament res i en les actuacions urbanístiques han afavorit l'ús del cotxe. També us proposo que consulteu els programes electorals dels partits i mireu quines propostes fan.
Algunes entitats d'usuaris de la bicicleta d'arreu han fet propostes i han interpel·lat als partits polítics perquè es posicionessin respecte les propostes. Al final d'aquest apunt teniu alguns enllaços.

Posem ara alguns exemples que potser coneixeu, vosaltres jutjareu:

Barcelona

Començo per la ciutat més coneguda per la majoria de vosaltres. Els quilòmetres de carril bici han augmentat i hi han noves connexions que abans no existien, però la part negativa és que també han desaparegut alguns carrils i algunes segregacions, però sobretot el problema és que la qualitat dels carrils bici deixa molt a desitjar i normalment el problema és que es continua donant prioritat al cotxe en tots els sentits.

L'Hospitalet de Llobregat

La segona ciutat més poblada de Catalunya porta 4 anys sense construir cap nou carril bici i sense millorar la seva xarxa ciclista que malauradament té multitud de defectes que s'han comunicat a l'Ajuntament en diverses ocasions.

Cornellà de Llobregat

4 anys després d'haver fet una pintada de carrils bici (literalment) no s'ha millorat cap dels nombrosos punts negres que diverses entitats i ciutadans han denunciat. Algunes línies damunt de l'asfalt comencen a desaparèixer. Tampoc em consten nous carrils bici.

Castelldefels

Comparativa del Club Ciclista Sant Joan Despí
La primera gran actuació de l'actual alcalde va ser eliminar el carril bici del passeig marítim. He escrit molt sobre aquest desastre. Ara les bicicletes van per damunt del passeig i torna a haver-hi 4 carrils pels cotxes en el tram de passeig en qüestió.

Informació relacionada:

2 comentaris:

Turista ha dit...

En Cornellà si que se ha hecho un nuevo carril.
Desaprovechando la remodelacion de la Av. Salvador Allende, se hizo un mal carril bici, que no une nada, encima de la acera, y donde los peatones no tienen espacio para andar, lo que conlleva una difícil convivencia con la bicicleta.

Bici-Vici ha dit...

Gràcies.