8.11.13

Les bicis d'Oslo

Una de les similituds entre Barcelona i Oslo és que en ambdues ciutats hi ha moltes mountain bikes (BTT). D'alguna manera, és una anomalia, però també és normal en ciutats que encara tenen poca quota de bici urbana i on la bici d'oci o esportiva té força afició. D'altra banda, a Oslo hi ha forces carrers amb llambordes i vies de tramvia enmig de carrers i carrils bici de manera que una roda ampla dóna més estabilitat i seguretat.

Un altre detall que he vist és que no falten els parafangs. És normal pel clima. A Barcelona si vas en BTT i sense parafang és difícil embrutar-te, a Oslo segur que hi ha més pluviositat, bassals, etc. També veureu que algun equipament (alforges, bosses, remolcs, jaquetes...) és impermeable.


Un altre tipus de bicicletes o més aviat complement força recurrent són els accessoris per portar nens: cadiretes i molts remolcs. És bon indicador de mobilitat que els pares portin els fills en bici a l'escola!

En aquest petit recull fotogràfic he triat només una BTT i en canvi us mostro models diversos. Cal dir que també es veuen moltes bicis de ciutat que és el que toca!










Vegeu els apunts d'aquesta sèrie sobre Noruega: