14.7.11

Segur de Calafell, Castelldefels, Sant Carles de la Ràpita, etc.

Sembla que tal i com es va anunciar, ja no hi ha carril bici a Segur de Calafell (Avui 9/7/2011). L'excusa ha estat, entre d'altres, que els carril bici no era prou segur, que no hi havia ciclistes,etc. Enlloc de fer-lo segur o canviar-lo de cantó, l'han suprimit.

El següent municipi, com ja havíem parlat, podria ser Castelldefels on l'actual alcalde s'entesta en dir que hi ha un problema de circulació al passeig marítim, però en el tram on hi ha el carril bici de dilluns a divendres no hi ha cap caos circulatori ja que hi ha menys activitat comercial que en altres trams i hi ha un carril més de circulació de cotxes que en la resta de passeig on només hi ha un carril per sentit.

A Sant Carles de la Ràpita el problema és un altre (El Punt 9/7/2011). L'equip de govern sortint havia planificat un carril bici de 14 km i ara, com que encara no està adjudicat, es volen desdir per prioritzar altres inversions. Al meu entendre, en una població turística com Sant Carles, a l'entrada sud del Delta de l'Ebre, no solament milloraria molt la mobilitat la possibilitat de moure's més tranquil·lament en bicicleta, sinó que també hi ha molta potencialitat de desenvolupar el cicloturisme que tants turistes està movent en països com Alemanya o França.