7.11.11

Curiós carril bici a Olèrdola

Em va sobtar veure aquest carril bici al poble de Sant Miquel d'Olèrdola. És un tram curt (de 270m) que no sembla tenir continuïtat pels extrems en un carrer que no sembla tenir tampoc gaire trànsit i crec que fa anys que aquest carrer ja no és una carretera. El carril bici és bidireccional sobre una vorera poc ample d'1,90 m quan per carrils bici bidireccionals es recomana de 2,5 a 3 metres com a mínim.
Vist tot plegat em va semblar que havien llençat els diners quan segurament hauria estat més efectiu senyalitzar bé la convivència de cotxes i bicicletes.
Avui he mirat a veure si esbrinava alguna cosa més d'aquest carril bici i he trobat que forma part de la ruta del vi i de l'aigua una ruta en forma de 8 on el punt central és justament Sant Miquel d'Olèrdola i aquest carril bici. També he trobat el projecte (PDF) i explica que la motivació d'aquest carril bici és enllaçar la ruta i protegir la circulació de bicicletes en un vial amb molt de trànsit de vehicles.
No m'acaba de convèncer, vehicles pesats? Segurament, entre setmana als migdies per anar a l'únic restaurant que hi ha al poble. Calia gastar 98.000 Euros per construir aquesta vorera-bici (sembla que la vorera no existia) massa estreta perquè es creuïn dues bicis? Potser sí que calia fer un camí (tipus camí verd) per connectar la ruta i que els vianants també hi puguin transitar, però d'entrada més ample!

3 comentaris:

Ernest ha dit...

A Mirasol (Sant Cugat) també hi han carrils bici d'aquest tipus, en carrers de zones resindencials on no passa ningú, i ni tan sols els nens el fan servir.
És tan lamentable!!!

Octavi ha dit...

Ernest, parla per tu... de lamentable res, jo els faig servir a diari.

Ernest ha dit...

Perona Octavi però a Mirasol hi ha un carril lamentable com el que ha descrit BiciVici de Olèrdola. Dubto que l'hagis fet servir alguna vegada, doncs està on Jesucrist va perdre l'espardenya, estret, ple de plantes i paral·lel a un carrer que no hi passa ningú. Penso que estic parlant del carrer de Lanzarote (però no estic segur).
Jo visc a Sant Cugat i treballo a Valldoreix/Mirasol i vaig en bici a diari també.