2.11.11

Per la vall de Santa Caterina al massís del Montgrí


Petita ruta en BTT per aquesta vall que s'endinsa per dins del massís del Montgrí. Es pot combinar amb una aproximació des de l'Escala o des de qualsevol punt de l'Empordà enllaçat per la seva xarxa cicloturísta. Deixar la bici a l'ermita i pujar a peu (30 minuts) al castell del Montgrí també és una bona opció.

Distància: 4,5 km (9 km anada i tornada)
Desnivell: +150 m
Inici: Bellcaire d'Empordà
Descripció:
Sortim des de la carretera (GI-632) agafant un camí darrera d'un desballestador i que va al cementiri. Agafarem el primer camí a l'esquerra després del cementiri en direcció a una pedrera i de seguida una pista de terra a l'esquerra per entrar al parc natural. Després deixarem una pista a l'esquerra que també vr del poble i que és una bona opció per la tornada. Es endinsarem a la vall de Santa Caterina i anirem guanyant alçada. Al fons a la dreta veurem el castell del Montgrí i una mica abans una creu en un coll.
L'ermita de Santa Caterina ens quedarà amagada durant tot el camí i no serà visible fins que pugem les últimes rampes del camí.

Opcions:
La ruta és molt curta i una bona opció és continuar a peu fins a dalt del castell del Montgrí que té unes vistes extraordinàries.
Una altra opció és començar la ruta des d'alguna de les poblacions de la xarxa cicloturista de l'Empordà.

Més informació: