12.3.13

Barretes energètiques casolanes

En presència encara les puc millorar bastant!
Començo una nova secció del bloc amb aquesta recepta per esportistes: barretes energètiques de civada i mel.

Les postres no són la meva especialitat, sobretot perquè a mi m'agrada experimentar i posar quantitats a ull i normalment això dóna mals resultats amb pastisseria i similars, però amb les barretes energètiques podeu provar forces coses i inspirar-vos amb els enllaços que us afegeixo i que suggereixen afegir poma, fruita o farina, entre d'altres.

Començo doncs, amb aquesta recepte de barretes pels qui els agradi molt la mel i millor per esportistes que cremin les calories que aporten!

Ingredients:
  • 175g de mantega
  • 150g de mel
  • 50g de sucre morè
  • 250g de flocs de civada petits
Preparació:

Fonem la mantega, el sucre i la mel al bany maria. Quan la barreja estigui ben desfeta hi afegim els flocs de civada i ho barregem tot perquè els cereals quedin ben impregnats.

Preparem una safata per posar al forn amb un paper vegetal (no useu paper d'alumini que s'enganxa molt). Escampem la barreja en la safata de manera que quedi una capa uniforme d'un dit d'amplada.

Escalfem el forn a 170-180 graus i després hi posem la safata uns 20 minuts.

Ho treurem del forn i senyalarem la forma de les barretes de manera que quan estigui fred del tot puguem acabar de tallar-les.

Val la pena afegir a la barreja inicial fruits secs com panses (com la de la foto), pinyons, nous, també podeu experimentar amb coco ratllat, fruita a trossets o xocolata a trossets que es poden incorporar quan la safata acaba de sortir del forn empenyent-los amb el dit dins de les barretes!

Altres receptes similars: la majoria afegeixen fruita o farina..