8.3.13

Espero que sigui per ocultar la mediocritat...


Espero que tot això del casc sigui per tapar la mediocritat del nou reglament de circulació. Espero que ho estiguin fent perquè bolquem tots els nostres esforços en lluitar contra l'obligatorietat del casc i no en criticar la resta de reglament que no contempla cap de les propostes dels col·lectius ciclistes. Espero que al final treguin això del casc i ens quedem amb un reglament mediocre, però que corregeix algunes incongruències respectes a l'anterior.

De totes maneres, si em feu triar entre el nou esborrany amb l'obligatorietat del casc o el reglament actual, em quedo amb el reglament actual, ja que l'obligatorietat del casc va associada amb una disminució de l'ús de la bici i a la vegada amb un augment de la mortalitat.

Avui, la directora de la DGT, preguntada pel casc, ha parlat de 5.000 lesionats cerebrals. No sé d'on surten aquestes xifres i m'agradaria veure els estudis que relacionen el casc amb la reducció de la mortalitat i accidentalitat, ja que la majoria d'estudis relacionen l'obligatorietat del casc amb una disminució dels ciclistes i un augment de la mortalitat. Actualització: vegeu comentaris de Conbici respecte a les declaracions de la directora de la DGT

He fet una selecció d'apunts sobre el casc i la normativa, però tingueu en compte que alguns fan referència a l'esborrany de l'anterior govern que era molt més europeu i que per l'avançament electoral no es va aprovar: