5.3.13

Més aplicacions per a mòbil i una mica d'anàlisi

Ja us he parlat del MyTracks que és l'aplicació per Android que utilitzo habitualment per a enregistrar o seguir rutes amb el GPS del mòbil. Tot i així, he estat mirant i provant altres aplicacions, però en el fons totes ofereixen més o menys el mateix i només poden tenir certes variacions que segons els nostres gustos ens acabin fent decantar per una o per una altra.

A continuació us parlo de diversos aspectes a tenir en compte a l'hora de triar l'aplicació.

Anuncis de veu
Algun programes ofereixen anuncis de veu a intervals de temps o distància programada. Això és útil, per exemple, per saber el ritme que portes quan vas corrent. Com que els anuncis de veu de MyTracks no m'acaben de convèncer/funcionar, he provat l'Endomondo que molts corredors tenim configurat perquè cada km ens digui el temps i el ritme que portem.

Els mapes
La majoria d'aplicacions fan servir els mapes de Google, però n'hi algunes que no o que no mostren en el mòbil la ruta amb gaire detall.

Les estadístiques
Les dades al mòbil en algunes aplicacions són una mica limitades i has d'anar al web per veure-les amb més detall.

Les xarxes socials
Moltes aplicacions permeten pujar al web els teus recorreguts per tal d'analitzar-los amb més detall, però sobretot amb l'ànim de compartir-los a través de la xarxa social de l'aplicació, i també, si es vol, compartint-ho a través d'altres xarxes socials.

En aquest aspecte, tingueu en compte que esteu donant detalls molt concrets que afecten la vostra privacitat, per exemple, la ubicació exacta del vostre domicili.

Els accessoris
Moltes aplicacions són compatibles amb accessoris d'algunes marques que ens poden donar la freqüència cardíaca, la cadència de pedaleig, etc. Si useu algun d'aquest accessoris, segurament us interessarà utilitzar una aplicació compatible.

Algunes de les aplicacions que he mirat: MyTracksEndomondoRunKeeper, RunStatic, Bkool, Strava cycling

Conclusions personals
Em continua agradant  molt l'aplicació MyTracks perquè és molt completa i dóna molta informació off-line i sense dependre de cap web extern. També és força usable per seguir tracks que et puguis descarregar o senzillament per orientar-te.

Per a corredors, trobo força útil l'aplicació Endomondo perquè té les notificacions per veu del ritme que portes. Si tens el volum prou alt, no cal ni portar el mòbil al braç. Per a ciclistes aquesta informació no és potser tant rellevant perquè el compta-quilòmetres ja ens ho mostra.

Per a esportistes, entenc que les aplicacions que tenen el suport del web, ofereixen la possibilitat d'obtenir estadístiques d'entrenament de forma fàcil (mensuals, per esport, etc.), però sempre amb certes limitacions. També entenc que compartir els entrenaments amb amics (de forma semi-privada o pública) i participar en "competicions virtuals" té certa gràcia i que és un element més de motivació.

Per orientar-me fora de ciutat, prefereixo la cartografia de l'Institut Cartogràfic visualitzada per exemple amb l'aplicació gvSIG.
 
Vegeu també: