1.3.13

La desestacionalització del turisme amb la via verda de Girona

Ja he parlat diverses vegades del beneficis econòmics del cicloturisme o els esdeveniments esportius. Avui us en poso alguns exemples.
Tàndems de lloguer a Sant Feliu de Guíxols

Com ja sabeu, el cap de setmana passat vaig fer la Marató de la Via Verda, una nova proposta del Consorci de les Vies Verdes de Girona.

Com que calia recollir el dorsal i els autocars que ens portaven de Sant Feliu de Guíxols fins a Girona sortien a les 7h del matí vam decidir fer nit a Sant Feliu de Guíxols. De fet, també hi vam sopar i després de la cursa també vam fer un bon àpat! I posats a comptar, a Girona també hi vam fer un cafè de bon matí!

A més d'aquestes despeses individuals dels corredors, les sortides de Girona (la Marató) i Llagostera (la 1/2 Marató), i l'arribada a Sant Feliu de Guíxols van mobilitzar una sèrie de gent, serveis i infraestructures per l'ocasió que també han generat uns beneficis al territori.

En definitiva, les inversions públiques en patrocinar i difondre aquesta prova esportiva han tingut una repercussió econòmica en el territori en plena temporada baixa. Hi ha estudis que quantifiquen aquests impactes econòmics per algunes competicions esportives. En alguns casos, també s'aconsegueix molt de turisme estranger, un punt on potser la Marató de les Vies Verdes hi pot treballar en properes edicions. Penseu que la Marató de Barcelona té un 40% d'estrangers i estem parlant de 19.507 inscrits l'any 2012. Ho sigui que de mercat, n'hi ha!

Quan realitzem una sortida en bici portem a sobre poques coses i sovint tenim necessitat d'adquirir-les al nostre entorn, per exemple: allotjament, alimentació-restauració o serveis relacionats amb la bici. Per això, el cicloturisme per si sol és un dinamitzador de les economies locals.

Les vies verdes són un pol d'atracció de ciclistes (entre d'altres esports) i això fa que empreses especialitzades en serveis a la bicicleta hi tinguin cabuda. Les fotografies de les bicicletes són del Tinglado, l'equipament del Port de Sant Feliu de Guíxols, un dels punts on podem trobar una empresa de serveis relacionats amb la bicicleta.
El port de Sant Feliu de Guíxols i el "Tinglado",
el punt on acaba la via verda.