18.9.12

Volta per la riera de Rellinars

Itinerari circular a peu al voltant de la riera de Rellinars al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. 
Riera de Rellinars

Distància, desnivell i dificultat: 5 km, uns +100m i dificultat baixa.

Accés: en cotxe des de la C-55 des de Castellbell o des de Terrassa (per la ctra. de Rellinars, la B-211). Un cop a Rellinars baixem cap a la riera fins a l'església de Sant Pere i Sant Fermí on podem aparcar.

Descripció:

Sortim des de l'església de Sant Pere i Sant Fermí i agafem la pista que remunta la vall paralel·la a la riera seguint el GR-5 i el sender SL-C-55 que més o menys anirem seguint tota l'estona. En uns 300 metres trobarem un camí a la dreta que és el que us proposo que utilitzeu a la tornada. Un poc després passarem per damunt de la balma de l'Endaló (hi podem baixar per un caminet). I seguint un tros mes arribarem a les fonts.

Balma de l'Endaló
Les fonts de Rellinars és una petita zona recreativa amb taules entre la riera i diverses fonts que ragen en fila.

Continuarem per la pista amb lleugera pujada i deixarem a ma dreta una presa de formigó i el camí que farem servir a la tornada. A l'esquerra també deixarem un sender i continuarem per la pista que es fa més estreta i s'allunya a poc a poc de la riera per entrar en un torrent paral·lel (torrent d'en Roca).

Fonts de Rellinars
La pista acaba al fons del torrent, però uns metres abans hi ha un sender a ma dreta que creua el torrent i torna per l'altre cantó del barranc. El sender va girant fins a tornar altre cop a la riera de Rellinars i creuar-la. El camí s'enfilarà per l'altre cantó fins a la pista. Si anem a l'esquerra ens podem acostar a la font de Carlets i si anem cap a la dreta de seguida trobarem el sender de tornada.

La tornada la fem pel marge esquerre de la riera per un sender senyalitzat i força ample. Trobarem diversos camins que baixen a la riera, però no baixarem fins al moment de creuar-la i sortir a l'altre cantó just al punt on hi ha la presa de formigó.

Font de Carlets
Agafarem la pista de l'anada en sentit contrari fins a les fonts de Rellinars i allà agafarem un sender que recorre un petit canal que recull l'aigua de les fonts. Anirem molt propers a la pista fins arribar a la zona de la balma de l'Endaló. Després el sender creua un  pontet per acostar-se altre vegada a la pista i acabar-hi desembocant ja molt a prop del punt de sortida.

Idees:
  •  Des de la font de Carlets podem arribar-nos fins a la font del Brull. Només hem de seguir remuntant la riera per la pista i agafar una pista que creua a la riera. En poc metres, un sender ens acostarà a la riera i a la font que es troba al costat del llit de la riera.
  • En el mapa adjunt trobareu la ruta realitzada des de la font de Carlets perquè és accessible en cotxe.

Ciclabilitat:

El camí és pràcticament ciclable en la seva totalitat i el trams on haurem de baixar de la bici seran curts. Com a ruta en bici és massa curta, per això us dono algunes idees per allargar-la. Si puc, hi tornaré algun dia amb la bici!
  • Fer l'aproximació des de Castellbel per carretera (un 7-8 km) o des de Monistrol de Montserrat.
  • Continuar la pista riera amunt i deixar la riera per pujar cap a les Boades i intentar fer una circular cap a les Fonts o cap al punt d'inici de la ruta.
Mapa:


Vegeu Volta per la riera de Rellinars en un mapa més gran

Vegeu també