3.9.12

La bici i el transport públic són fins a un 40% més barats que el cotxe

Amb la pujada dels carburants i l'IVA i en genenal amb tota la situació de crisi he tornat a fer números. Ja sabíem que la bici és més barata que el transport públic o que el cotxe, però què passa quan hem de fer distàncies més llargues i el transport públic no ens deixa a prop del nostre destí?

Doncs, la combinació de transport públic i bicicleta és ideal en aquests casos. Ja sigui una bici plegable per portar al transport públic o tenir fins a dues bicicletes com alguna gent té (una per anar de casa al transport públic i l'altre per anar de la parada de transport públic fins a la feina).

Fent els càlculs, per 16 km i la primera corona de rodalies (T-10)

Doncs amb els preus actualitzats de setembre d'una targeta T-10 i la mitjana de preu dels carburants em surt que tenint en compte només el cost del combustible i no tota la resta de despeses fixes i variables del cotxe:
  • Preu d'un viatge de T-10: 0,945€
  • Preu d'un viatge en cotxe de gasoil: 1,282€ +26%
  • Preu d'un viatge en cotxe de gasolina: 1,619€ + 40%
Podeu acabar d'ajustar els vostres costos tenint en compte el consum del vostre cotxe, els peatges, l'aparcament i totes les despeses fixes i variables del cotxe. Els 16 km són aproximadament els km que recorreríem des de Barcelona fins a on s'acaba la zona 1.

Vegeu també l'apunt Quant costa tenir cotxe? amb dades del 2008 que parla dels costos fixes i variables de tenir cotxe.