27.9.12

La UE revisarà la legislació sobre contaminació atmosfèrica

Un nou informe sobre la qualitat de l'aire de l'Agència Europea del Medi Ambient i la Setmana Europea de la Mobilitat han estat les excuses per recordar que una gran part de la població Europea que viu en zones urbanes està exposada a nivells de contaminació molt superiors als que serien recomanables per la salut humana.

En un nota de premsa de la Comissió Europea (traduïda al català per la Saboga), el Comissari de Medi Ambient indica que s'està revisant la legislació europea i dóna a entendre s'endurirà per tal d'harmonitzar-la o acostar-la a les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut. També declararà l'any 2013, any de l'aire.

La nota de premsa recorda que les últimes investigacions apunten a que aquesta qualitat de l'aire està escurçant l'esperança de vida dels europeus fins a 2 anys i fa un repàs dels principals contaminants en joc i la seva afectació a la població.

Per mi, la notícia està en que la legislació molt probablement s'endurirà i en el fet de que a l'àrea de Barcelona no es compleix ni amb la legislació actual.

He trobat 2 diaris que en parlen: