9.6.08

De Barcelona a l'Hospitalet per la Gran Via

Recentment he recorregut la Gran Via des de plaça Espanya fins a l'Hospitalet i he continuat per enllaçar amb el carril bici de la Rambla Marina.

El carril bici venint des de plaça Espanya comença a la vorera nord i transcorre per damunt de la vorera fins casi arribar a la plaça Cerdà. Tot i ser un carril bici pintat a la vorera sense cap tipus de segregació, la vorera és ampla, té pocs vianants i el traçat és molt recte.

Abans d'arribar a la plaça Cerdà el carril bici desapareix, però podem continuar per la vorera fins a enfilar-nos a la passarel·la (vegeu la foto) que creua el carrer Badal i després podem escollir a quina vorera de la Gran Via (nord o sud) volem descendir. Haurem de triar la vorera sud, ja que a la nord no han finalitzat les obres i no és transitable (tot i que el futur serà on enllaçarem amb el carril bici hospitalenc). La baixada de la passarel·la ens fa fer més volta que la pujada, que hi farem les bicis i els vianants no som prioritaris.

Continuarem per la vorera sud (sense carril bici) ja dins del terme de l'Hospitalet fins a trobar el carril bici que comença prop del centre comercial Gran Via 2 (vegeu fotos i anàlisi).

En acostar-nos a la nova plaça Europa el carril bici desapareix. Si creuem pel pas de vianants fins a la vorera nord podem continuar fins a retrobar el carril bici passada la plaça Europa (vegeu la foto feta en direcció a Barcelona).

Al reprendre el carril bici ens trobem algunes sorpreses com una senyal de cedir el pas als cotxes que travessen la vorera per accedir a una escola (vegeu foto).

Poc després la Gran Via s'eleva per passar per damunt de les vies del tren i el carril bici mor uns quants metre abans.

Si volem continuar cap al centre de l'Hospitalet ho podem fer paral·lels a les vies del tren (aviguda Vilanova) per l'espai de vianants que queda entre els blocs del barri del Gornal. Quan trobem una passarel·la que creuï les vies (vegeu foto) l'agafarem i continuarem direcció oest per creuar el barri de Bellvitge fins a trobar el carril bici de Rambla Marina que agafarem en direcció nord.

En total el tram de Gran Via entre plaça Espanya i el final del soterrament de la Gran Via al barri del Gornal són 3,5 Km que es poden trampejar força bé. Al tram barceloní, falta fer arribar el carril bici fins a peu de passarel·la, es podria millorar la segregació del carril i/o fer una vorera continua en tot el traçat per tal de que la ruta de les bicicletes i vianants sigui totalment recta i no calgui desviar-se lleugerament per baixar i pujar passos de vianants.

Pel que fa al tram Hospitalenc haurem d'esperar la finalització de la vorera de la ciutat judicial per poder circular pel carril bici de la vorera nord. La plaça Europa és l'altre punt negre, és una plaça constituida per 3 rotondes aliniades (dues petites i una central més gran que és la plaça pròpiament dita), no s'entén que en una "plaça" acabada de dissenyar no s'hagi pensat en un carril bici i es faci donar tanta volta a vianants i bicicletes!

1 comentari:

L ' Individu ha dit...

mmm parlant d'anar amb bici per L'H, on puc trobar un mapa del carril bici de L'Hospitalet?