6.6.08

Nou carril bici al Passeig Marítim de Gavà

Fa uns dies vaig descobrir amb sorpresa l'aparició d'un nou carril bici al passeig marítim de Gavà. És una zona en que hi circulen forces bicicletes, patinadors i vianants. Els caps de setmana hi ha molta gent i es multipliquen les bicis i els patinadors, hi ha famílies, nens, gossos etc.

No entenc la necessitat de pintar un carril bici. Fins ara aquest era un espai de convivència. Amb la limitació actual del carril bici l'amplada de vianants és massa estreta. Em pregunto per on han de circular els patinadors, i els nens que aprenent a anar en bici en aquest passeig?

Pintar aquest carril bici no soluciona els problemes de convivència que puguin haver-hi els dies de major afluència! L'altra motivació pot ser voler augmentar amb un pot de pintura el còmput de carrils bici per complir amb els compromisos electorals?

Si es creia necessària la senyalització d'un carril bici per què s'ha optat per aquesta opció? La prioritat han de ser els vianants per davant de les bicicletes i donar més espai a la bicicleta que al vianant és una mala solució. En el tram de la fotografia s'hagués pogut optar per situar el carril al cantó de mar (a la dreta de la foto) i moure els forats dels arbres per segregar el carril bici de l'espai de vianants. També hi hauria la possibilitat d'eliminar els forats dels arbres per donar més espai als vianants.

Un altre problema que no queda resolt amb aquest carril és la connexió entre els dos trams de passeig marítim. El primer carrer paral·lel al passeig té voreres massa estretes per a vianants i per a les bicis el carrer és de sentit únic.

2 comentaris:

sinache ha dit...

Coincideixo amb tu. Aquests carrils bici fets a cop de pot de pintura només són un desencadenant de conflictivitat entre vianants i ciclistes. Ara, són tan fàcils de fer, que pocs ajuntaments s'hi resisteixen...

JoanCG ha dit...

"L'altra motivació pot ser voler augmentar amb un pot de pintura el còmput de carrils bici per complir amb els compromisos electorals?"

Em sembla que coneixes massa bé els nostres governants, si poden pintar quatre línies i dir que s'han ampliat nosequants quilometres els carrils bici no es posaran a trobar una sol·lució real per al passeig marítim.