5.6.08

Torna el Pla Prever, ara sota el nom de VIVE

Llegeixo a laMalla.net 4/6/2008 que torna el pla PREVER amb el nom de VIVE (vehicle-innovador-vehicle ecològic). La notícia no m'agrada, però no m'ha sobtat degut a la crisi del sector, la seva tradicional influència i a que el govern central ha impulsat altres mesures d'ajuda al cotxe com el mateix PREVER o el crèdit per a joves que es treuen el carnet.

Crec que és erroni continuar invertint tants diners públics en el cotxe quan hi ha tants sectors de la mobilitat que necessiten fortes inversions, bàsicament el transport públic, però també les infraestructures ciclistes que són en definitiva les alternatives al cotxe.

Dins dels aspectes positius del VIVE trobem que només es donarà l'ajuda (encara no quantificada) quan es compri un cotxe amb emissions inferiors als 120 grams de CO2 i es retiri un cotxe amb més de 15 anys de circulació (un 20% dels cotxes que circulen). Aquesta mesura està doncs amb concordància amb el nou impost de circulació i amb la proposta europea de multar els cotxes que sobrepassin els 120 grams a partir de l'any 2012.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hem progressat lleugerament respecte l'antic plà prever.. ara almenys es te en compte el gran de contaminació.. pero vaja xD.

Aixo de "cotxe ecològic" es un oximoron com la copa d'un pi.

Pero ja se sap, es mes facil mantenir el sistema que tenim que introduir canvis profunds, canviar a una mentalitat de bicicleta i demés.

Potser s'acaba aconseguint perque els combustibles seran nomes accesibles pels rics..

Anònim ha dit...

Perdó, volia dir: "grau* de contaminació"